F1 Nieuws

Toto Wolff spreekt zich uit over mogelijke opvolger Lewis Hamilton: 'Hij zit bij ons sinds zijn elfde'

Toto Wolff spreekt zich uit over mogelijke opvolger Lewis Hamilton: 'Hij zit bij ons sinds zijn elfde'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff spreekt zich uit over mogelijke opvolger Lewis Hamilton: 'Hij zit bij ons sinds zijn elfde'

Toto Wolff spreekt zich uit over mogelijke opvolger Lewis Hamilton: 'Hij zit bij ons sinds zijn elfde'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton zal na aankomend seizoen de deur achter zich sluiten bij Mercedes en vertrekken naar Maranello, waar hij Charles Leclerc zal vergezellen als coureur van Ferrari. Dit zorgt ervoor dat Mercedes met een groot gat achterblijft, aangezien de meest succesvolle coureur aller tijden het team gaat verlaten.

Bij Mercedes wist Hamilton zes wereldtitels te veroveren en verkreeg hij zijn status als Greatest of All Time. Men had gedacht dat hij zijn carrière af zou sluiten bij zijn 'racefamilie', omdat Hamilton ook meerdere keren heeft aangegeven dat dat zijn doel was. Maar de aantrekkingskracht van de rode overalls van Ferrari bleek toch te groot te zijn voor de Brit, die in 2025 de overstap zal maken. Overigens zal ook het salaris bij Ferrari geen vervelende bijkomstigheid zijn voor Hamilton...

Maar hoe nu verder bij Mercedes? Hamilton vertrekt, waardoor de kans aanwezig is dat George Russell de nieuwe teamleider moet gaan worden in Brackley. Het lijkt namelijk onmogelijk om een coureur van het kaliber Hamilton aan te trekken, aangezien alleen Max Verstappen en Fernando Alonso in die categorie vallen, maar beiden niet beschikbaar lijken voor een transfer naar Mercedes. Toto Wolff heeft wel een opvolger op het oog, maar het is nog maar allerminst zeker of dat überhaupt haalbaar is.

Kimi Antonelli

Sinds Max Verstappen is er geen coureur meer geweest met meer 'hype' om zich heen dan Andrea Kimi Antonelli. De Italiaan, die dit jaar uit zal komen in de Formule 2, maakt al jaren furore in de juniorenklassen. In de vier volledige seizoenen die hij heeft gedraaid in de Italiaanse Formule 4, de ADAC Formule 4, de Formula Regional Middle East en de Formula Regional European Championship is hij telkens als kampioen naar voren gekomen. Hierdoor heeft men hoge verwachtingen van de jonge Italiaan.

Bij Mercedes, waar Antonelli in het opleidingsteam zit, is men zó verzekerd van zijn talent, dat hij de Formule 3 overslaat en vanuit het FRECA direct in een Formule 2-auto kruipt. Antonelli wordt door velen gezien als de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes, als hij dit jaar het F2-kampioenschap wint, maar zo ver wil Toto Wolff nog niet vooruitkijken.

De Oostenrijker is inderdaad erg onder de indruk van de carrière van Antonelli tot nu toe, maar wil niet te veel druk op zijn schouders leggen, aangezien hij pas 17 jaar oud is. "Kimi is al sinds zijn elfde bij Mercedes en hij heeft in het juniorprogramma gezeten en zijn juniorcarrière was erg succesvol. Ik denk dat het belangrijkste is dat hij zich concentreert op de F2. Ik denk dat als we zijn gedachten gaan verdraaien of geruchten in de media over hem loslaten, dat zijn F2-campagne niet ten goede komt", begint Wolff.

"Hij is net een paar jaar uit de karts gestapt en hij is nog niet eens 18. Dus ik wil liever geen speculaties over hem beginnen. Dus ik zou liever niet speculeren dat Kimi in dat stadium naar de Formule 1 zou gaan."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties