F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt FIA: 'Deze dingen mogen niet onder het tapijt worden geveegd'

Toto Wolff waarschuwt FIA: 'Deze dingen mogen niet onder het tapijt worden geveegd'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt FIA: 'Deze dingen mogen niet onder het tapijt worden geveegd'

Toto Wolff waarschuwt FIA: 'Deze dingen mogen niet onder het tapijt worden geveegd'
DPPI/BSR Agency

Susie Wolff heeft besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen de FIA, nadat zij en haar man in december werden beschuldigd van het doorspelen van vertrouwelijke informatie. Aan het einde van 2023 kwam er een gerucht naar buiten dat Toto Wolff en zijn vrouw Susie onderling informatie uitwisselden, waardoor Mercedes van tevoren van bepaalde regelwijzigingen wist. Teambazen zouden hierdoor kwaad zijn op Toto Wolff.

Dit gerucht werd groots opgepakt door de FIA, dat een statement naar buiten bracht waarin het duidelijk maakte dat de beschuldigingen aan het adres van de familie Wolff onderzocht zouden worden door het bestuursorgaan van de Formule 1. Susie Wolff is namelijk Managing Director van F1 Academy en daarmee een werkneemster van Formula One Management en Liberty Media, wat voor belangenverstrengeling zou zorgen met haar man Toto, die de leiding heeft over het Mercedes Formule 1-team.

Maar al snel kwamen alle F1-teams naar buiten met een statement, waarin zij aangaven nooit een klacht tegen Wolff te hebben ingediend wegens het doorspelen van gevoelige informatie. In reactie hierop besloot de FIA het onderzoek naar de familie Wolff te stoppen, maar het kwaad was al geschied. Het feit dat er vanuit de FIA sindsdien geen excuses of verantwoording is gekomen, is voor Susie Wolff reden om het bestuursorgaan voor de rechter te slepen.

Toto Wolff waarschuwt FIA

En dat zal Susie Wolff héél serieus op gaan pakken, meent haar man Toto. In gesprek met Sky Sports F1 laat de Oostenrijker weten dat Susie voor niemand bang is en als ze het gevoel heeft dat ze benadeeld werd door de FIA, zal ze keihard terugslaan naar de Franse organisatie. Wolff waarschuwt de FIA dan ook voor de versie van Susie die ze in de rechtszaal gaan zien.

"Allereerst is Susie een sterke vrouw. Ze pikt van niemand iets en, zoals altijd, volgt haar overtuigingen en waarden - en dat is hier het geval. Ze is er heel emotieloos over en pragmatisch. Ze vindt dat er verkeerd is gehandeld en de rechtbank moet dat horen. Niets zal haar van dat pad afbrengen. Zo is haar karakter", begint Toto.

"Ik denk dat Susie, zoals ik al eerder zei, dat proces al maanden geleden is begonnen. Ze heeft het heel ijverig gedaan, wat mij betreft, en zal er helemaal voor gaan. En ik denk dat het voor haar het belangrijkst is om uit te zoeken wat er is gebeurd. Mensen moeten verantwoordelijkheid nemen voor dingen en deze dingen mogen niet onder het tapijt worden geveegd", aldus de Mercedes-baas.

Eerder deze week sprak Lewis Hamilton zich ook al lovend uit over de keuze van Susie Wolff om naar de rechtbank te stappen. Volgens Hamilton is de Formule 1 op deze manier niet meer te vertrouwen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties