F1 Nieuws

Lewis Hamilton steunt statement Wolff en lijkt uit te halen naar Red Bull: 'Hoe kan je deze sport vertrouwen?'

Lewis Hamilton steunt statement Wolff en lijkt uit te halen naar Red Bull: 'Hoe kan je deze sport vertrouwen?'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton steunt statement Wolff en lijkt uit te halen naar Red Bull: 'Hoe kan je deze sport vertrouwen?'

Lewis Hamilton steunt statement Wolff en lijkt uit te halen naar Red Bull: 'Hoe kan je deze sport vertrouwen?'
BSR Agency

Volgens Lewis Hamilton is het een geweldige zaak dat Susie Wolff actie onderneemt tegen de FIA, nadat zij werd beschuldigd van het doorspelen van vertrouwelijke informatie. De vrouw van Toto Wolff, en Managing Director van de F1 Academy, heeft besloten om de FIA voor de rechter te slepen.

In december kwam er uit het niets een gerucht naar buiten over de familie Wolff. Susie, die werkzaam was als baas van de F1 Academy - onderdeel van de FOM en Liberty Media - zou namelijk geheime informatie doorspelen naar Toto Wolff. Daar zou de Mercedes-baas dan weer zijn voordeel mee doen, waardoor andere teambazen hadden geklaagd over deze ontwikkeling. Althans, zo klonk het gerucht.

De FIA besloot dit direct groots op te pakken en liet in een statement weten dat ze een onderzoek zouden starten naar Toto en Susie Wolff, waardoor het gerucht nog meer tractie kreeg en men het ook daadwerkelijk begon te geloven. Maar al snel kwamen alle tien Formule 1-teams naar buiten met een statement, waarin zij duidelijk maakte dat er geen enkele klacht tegen Wolff was ingediend. De FIA sloot het onderzoek dan ook abrupt af, maar excuses of verklaringen aan Toto en Susie Wolff bleven uit.

Hierdoor heeft de F1 Academy-baas besloten om actie te ondernemen en de FIA voor de rechter te slepen in Frankrijk. Daar heeft Mercedes-coureur Lewis Hamilton onwijs veel respect voor. Volgens de Brit is het belangrijk dat de sport - en vooral het bestuursorgaan - te vertrouwen is. Dat is op dit moment niet het geval, meent de zevenvoudig wereldkampioen.

"Ten eerste ben ik ongelooflijk trots op Susie. Ze is zo dapper. Ze staat voor zulke grote waarden. Ze is zo'n leider", laat Hamilton weten aan Autosport.

"In een wereld waar mensen vaak het zwijgen wordt opgelegd, is het een geweldige boodschap dat zij opstaat. Ik vind het geweldig dat ze het uit deze wereld haalt, het van buitenaf indient, want er is een echt gebrek aan verantwoordelijkheid binnen deze sport, binnen de FIA. Er zijn hier dingen die achter gesloten deuren gebeuren en er is geen transparantie, geen verantwoording."

Weinig vertrouwen in de sport

Voor Hamilton is het onbegrijpelijk dat de FIA nog altijd geen verantwoording heeft afgelegd voor het statement, dat het zelf in december naar buiten heeft gebracht. De Brit meent dat de sport daardoor niet te vertrouwen is en hoopt dat de actie van de vrouw van zijn teambaas daar verandering in kan brengen.

"Hoe kun je de sport en wat hier gebeurt vertrouwen als je geen transparantie hebt? Hopelijk zal dit standpunt dat ze nu heeft ingenomen verandering teweegbrengen en een positieve impact hebben, vooral voor vrouwen. We leven in een tijd waarin de boodschap is 'Als je een klacht indient, word je ontslagen'. Dat is een verschrikkelijk verhaal om op de wereld te projecteren", aldus Hamilton, die daarmee ook lijkt te wijzen op de situatie binnen Red Bull. Daar werd de vrouw die Horner beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag eerder deze maand op non-actief gezet.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties