F1 Nieuws

'Toto Wolff wil invloed gebruiken om Mick Schumacher van zitje te voorzien'

'Toto Wolff wil invloed gebruiken om Mick Schumacher van zitje te voorzien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Toto Wolff wil invloed gebruiken om Mick Schumacher van zitje te voorzien'

'Toto Wolff wil invloed gebruiken om Mick Schumacher van zitje te voorzien'
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil zijn test- en reservecoureur Mick Schumacher graag onderbrengen bij het team van Williams. Daar zou Schumacher de onderpresterende Logan Sargeant vervangen.

Aan het einde van 2022 werd Schumacher vervangen bij Haas door landgenoot en Formule 1-routinier Nico Hülkenberg. Het duurde echter niet lang voordat Schumacher werd opgepikt door een ander Formule 1-team. Bij Mercedes kreeg Schumacher geen racezitje aangeboden, maar werd hij aangesteld als test- en reservecoureur. Bij de Duitse formatie is het mogelijk dat Schumacher later in het seizoen een vrije training afwerkt of tijdens een Pirelli-bandentest instapt. Hetzelfde zal Daniel Ricciardo doen voor Red Bull in juli.

Zitje bij Williams?

Gezien zijn snelheid bij Haas is het niet aannemelijk dat een Formule 1-team Schumacher ziet zitten voor een vast racezitje in 2024. Toch weet het Duitse Sport1 te melden dat Wolff probeert om Schumacher aan een Williams-stoeltje te helpen. Het team uit Grove zou namelijk niet tevreden zijn over de prestaties van Formule 1-rookie Sargeant. De Amerikaan behaalde tot op heden nog geen punten, terwijl Williams-teamgenoot Alexander Albon al een punt wist te verzamelen voor zijn werkgever. Daarnaast is de nieuwe teambaas van Williams (James Vowles) een oud-werknemer van Mercedes. Volgens Sport1 zou Wolff aan het lobbyen zijn geslagen bij zijn voormalig rechterhand om het stoeltje voor Sargeant los te weken. Naast Vowles' relatie met Mercedes rijdt Williams ook met krachtbronnen van het team uit Brackley.

Blij met Sargeant

De geruchten over de mogelijke vervanging van Sargeant staan haaks op de woorden die Vowles eerder in het seizoen uitsprak. Toen stelde de Brit namelijk dat hij erg blij was met de snelheid van de werkethos van Sargeant. Daarnaast zal de Britse teambaas ook niet ontevreden zijn met Sargeant vanwege de marktwaarde die hij toevoegt aan Williams. Sargeant is namelijk een Amerikaan en momenteel is de Formule 1 booming business in de Verenigde Staten. De man uit Fort Lauderdale kan dus flink wat extra geld in het laatje brengen bij Williams. Geld dat een coureur als Schumacher mogelijk niet met zich meebrengt.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties