F1 Nieuws

Toto Wolff zet zinnen op Max Verstappen: 'Het moet gebeuren'

Toto Wolff zet zinnen op Max Verstappen: 'Het moet gebeuren'
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff zet zinnen op Max Verstappen: 'Het moet gebeuren'

Toto Wolff zet zinnen op Max Verstappen: 'Het moet gebeuren'
EIBNER/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in gesprek met Fox Sports Australia laten weten dat een Mercedes-transfer van Max Verstappen ooit "moet gebeuren". De vraag is alleen wanneer die overstap er ooit van gaat komen.

Dat Verstappen in verband wordt gebracht met een overstap naar Mercedes heeft te maken met twee dingen. Ten eerste was er eerder dit jaar het nieuws van de Ferrari-overstap van Lewis Hamilton vanaf 2025. Het nieuws deed de Formule 1-wereld ontploffen, aangezien niemand een overstap van de Brit naar het legendarische Ferrari écht voor mogelijk had gehouden.

Ten tweede is er de interne onrust bij Red Bull. In Jeddah resulteerde die onrust er zelfs in dat Red Bull-topman Helmut Marko het team mogelijk zou moeten verlaten. Verstappen besloot daar toen als de wiedeweerga een stokje voor te steken door publiekelijk te zeggen dat hij geen toekomst meer zag bij Red Bull als Marko zijn biezen zou moeten pakken.

Verstappen naar Mercedes?

Al snel werden er allerlei verbanden gelegd tussen de woorden van Verstappen en het vacante stoeltje bij Mercedes in 2025. Zou Verstappen dan echt de overstap naar Mercedes maken? Wanneer Wolff naar de mogelijkheid van een Verstappen-transfer wordt gevraagd door Fox Sports Australia laat de Oostenrijker weten dat de overstap er ooit van moet komen.

"Het is een soort relatie die er op een gegeven moment gewoon van moet komen. We weten echter nog niet wanneer die gaat plaatsvinden," begint de Oostenrijker. "Je ziet wat zijn niveau van presteren is, maar ik wil de anderen natuurlijk ook niet buiten beschouwing laten," gaat Wolff verder, die doelt op de andere mogelijke vervangers van Hamilton bij Mercedes (Andrea Kimi Antonelli, Carlos Sainz en Fernando Alonso).

Taak voor Mercedes

Om coureurs als Verstappen naar Mercedes te halen, is het volgens Wolff echter van belang dat zijn team eerst bepaalde zaken op een rijtje krijgt. "Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en moeten kijken naar wat we precies met onze auto kunnen bereiken," aldus Wolff. Volgens de Oostenrijker is het dus belangrijk dat Mercedes eerst een goede auto op de grid zet om daarmee goede coureurs aan te trekken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties