F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Grand Prix van China zit er op en dat betekent dat de coureurs en teams ook gelijk de laatste oefensessie achter de rug hebben. Tijdens het Sprintweekend op het Shanghai International Circuit konden Max Verstappen en zijn conculega's maar één uur testen, voor ze zich klaar moeten gaan maken voor de Sprint Shoot-out, later vandaag.

Volgens Max Verstappen en Carlos Sainz was het een onnozel idee om tijdens de Grand Prix van China een Sprintrace te plannen. De reden dat de drievoudig wereldkampioen en de winnaar van de Australische Grand Prix zo uitgesproken waren, is vanwege het feit dat de Formule 1 al vijf jaar niet meer in China is geweest. Sinds 2019 is er geen race meer verreden op het uitdagende circuit nabij de miljoenenstad Shanghai, wat betekent dat de coureurs geen enkele ervaring hebben met de huidige generatie auto's in China.

Toch besloot de Formule 1 om een Sprintrace te organiseren tijdens de Chinese Grand Prix, wat ervoor zorgt dat de eerste en enige vrije training bijzonder belangrijk werd. Dit is de enige sessie waarin de coureurs en teams de auto's kunnen testen, voor de competitieve sessies van start gaan, waardoor het erg druk was tijdens de eerste vrije training. Veel coureurs kwamen vroeg naar buiten en verkenden de baan gelijk, wat de aanwezige fans uiteraard konden waarderen.

Sessie vol bijzonderheden

Het was een bijzondere eerste vrije training in China en dat is een understatement. Allereerst wegens het feit dat de sessie na bijna twintig minuten werd stilgelegd wegens het in de brand vliegen van een plakkaat gras aan de zijkant bij bocht 7. Volgens insiders zouden er vonken van een auto op het droge gras gewaaid zijn door de stevige wind, waardoor dit in de hens vloog. Een korte rode vlag volgde, waarna de coureurs hun weg weer konden vervolgen.

Op de baan gebeurde er ook genoeg, waarbij Lewis Hamilton zich wellicht nog moet gaan melden bij de stewards. De Brit probeerde samen met Nico Hülkenberg een goede plekje op de baan te vinden, waardoor hij de Duitser en McLaren-coureur Oscar Piastri dwarszat. Uiteindelijk moest Hamilton in de laatste bocht uitwijken om een touché te voorkomen en werd hij daardoor verplicht om een tripje door de pitstraat te maken. Hülkenberg liet duidelijk merken dat hij niet gediend was van deze actie.

Maar dit alles was wellicht nog niet het gekste tijdens de training. Dat was de uitslag!

Stroll de snelste

Lance Stroll wist de eerste en enige sessie namelijk als snelste coureur af te sluiten. De Aston Martin-coureur plaatste zijn groene bolide op de eerste positie, met Oscar Piastri achter zich. Max Verstappen was pas op de derde plaats te vinden, op meer dan drie tienden achter Stroll. Vlak achter Verstappen stond Sergio Pérez, die slechts drie honderdste langzamer was dan zijn teamgenoot.

De Ferrari-coureurs, hoogstwaarschijnlijk weer de grootste concurrenten voor Verstappen dit weekend, eindigden op P13 en P14, terwijl het Mercedes-duo niet verder kwam dan een 17e en 18e plek. Dit omdat zij slechts één set van de harde banden gebruikt hebben!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties