F1 Nieuws

Uitslag kwalificatie Grand Prix Oostenrijk 2024

Uitslag kwalificatie Grand Prix Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag kwalificatie Grand Prix Oostenrijk 2024

Uitslag kwalificatie Grand Prix Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool

Max Verstappen staat op pole position voor de Grand Prix van Oostenrijk, aankomende zondag. De Nederlander was oppermachtig in de kwalificatie, waarin hij een 1:04.314 neer, waarmee hij meer dan vier tienden sneller was dan Lando Norris, die net als in de Sprint kwalificatie op de tweede plaats mag beginnen. George Russell eindigde op P3, nadat Oscar Piastri track limits tegenkwam in zijn laatste ronde.

Vanaf het eerste moment in de kwalificatie kwamen er veel coureurs naar buiten, in tegenstelling tot de Sprint kwalificatie, waar veel teams tot het allerlaatste moment wachtten om een ronde neer te zetten. Aangezien het toen voor een aantal coureurs compleet in de soep liep, maakten ze nu de keuze om direct naar buiten te gaan.

Vooral de tijden van Max Verstappen waren in de eerste twee delen van de kwalificatie indrukwekkend. Hoewel hij in het eerste deel niet op de eerste plaats eindigde, was hij wel de enige die zijn tijd op gebruikte banden had gezet. Het liet zien hoe competitief Red Bull deze sessie zou worden, wat werd herhaald in Q2. Daarin toonde Verstappen zijn spierballen en reed hij vier tienden sneller dan wie dan ook.

En de andere coureurs konden niet wijzen op het feit dat Verstappen een bandenvoordeel had, aangezien iedereen op nieuw rubber hun rondes neer had gezet. Het liet zien hoe dominant Verstappen in deze kwalificatiesessie zou zijn, wat in Q3 nogmaals werd getoond. Daar ging hij met een 1:04.314 rond op de Red Bull Ring, waar niemand bij in de buurt kon komen.

Lando Norris kwam nog het dichtste bij de tijd van Verstappen, maar ook hij moest meer dan vier tienden toegeven op de drievoudig wereldkampioen. Oscar Piastri zetten eigenlijk de derde tijd neer, maar wist in zijn snelste ronde niet binnen de witte lijnen te blijven, waardoor zijn tijd werd afgenomen en George Russell vanaf P3 mag starten op zondag.

Pérez, Piastri en Hamilton stellen teleur

Waar Verstappen, Norris en Russell dus een denderende kwalificatie neerzetten, was dat niet het geval voor hun teamgenoten. Sergio Pérez eindigde op de achtste stek, op bijna negen tienden van Verstappen. Oscar Piastri kwam, door de track limits, niet verder dan P7 en Lewis Hamilton moest genoegen nemen met een vijfde plaats in Spielberg.

Bekijk de volledige uitslag hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties