F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024
BSR Agency
F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024
BSR Agency

De meest representatieve sessie voor de kwalificatie en race in Bahrein is inmiddels verreden. De teams en coureurs wilden allemaal zo snel mogelijk naar buiten, omdat de tweede vrije training in Sakhir qua buiten- en baantemperatuur vergelijkbaar is met de omstandigheden op vrijdag- en zaterdagavond in Bahrein. Tijdens deze sessie waren er een aantal verrassingen.

De grootste verrassing kwam in de vorm van Lewis Hamilton. In de wintertest leek Red Bull Racing onverslaanbaar en had Mercedes een flinke achterstand op het Oostenrijkse team, maar tijdens de tweede vrije training in Bahrein was dit compleet omgekeerd. Lewis Hamilton kwam met een enorme hoeveelheid aan zelfvertrouwen de baan op, waarna hij een zinderende rondetijd neer wist te zetten op de zachte band.

Waar Sergio Pérez, Carlos Sainz en Charles Leclerc allemaal dicht op elkaar zaten, moesten ze even slikken toen Hamilton zijn eerste ronde op de zachte band neerzette. De Brit ging in zijn eerste poging acht tienden (!) sneller dan de rest van het veld, wat de concurrentie zeker even wakker schudde. Ook Max Verstappen kon in zijn eerste ronde niet in de buurt komen van Hamilton en moest een halve seconde toegeven op zijn titelrivaal van 2021.

Nadat de coureurs naar binnen gingen om een nieuw setje van de zachte banden te gebruiken, was het weer Lewis Hamilton die de toon zette. Hij zette in zijn tweede run een 1:30.3.. neer, waarmee hij nu al sneller ging dan tijdens zijn kwalificatieronde in Q3 voor de Grand Prix van Bahrein in 2023. Ook George Russell wist in zijn tweede poging een betere tijd neer te zetten, door slechts twee tienden achter teamgenoot Hamilton te eindigen.

Achter het Mercedes-duo was Fernando Alonso te vinden, die Carlos Sainz en Oscar Piastri weer achter zich hield. Max Verstappen moest genoegen nemen met de zesde plaats, net als tijdens de eerste vrije training in Bahrein. Aan het einde van de sessie had de Nederlander bijna een halve seconde achterstand op Lewis Hamilton. Heeft Mercedes iedereen voor de gek gehouden tijdens de wintertest, of hebben ze simpelweg de motor verder opengegooid dan de rest?

Controverse tijdens tweede vrije training

Niet alleen op de baan was er actie te vinden in de Formule 1... Tijdens de training ontvingen honderden journalisten, teambazen en andere F1-prominenten een anonieme e-mail, met daarin 'bewijs' tegen Christian Horner. Het zou gaan om Whatsapp-gesprekken en andere foto's. De zaak rondom Horner en Red Bull GmbH lijkt hiermee een staartje te krijgen!

Volledige uitslag

De volledige uitslag van de tweede vrije training is hieronder te bekijken:

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties