F1 Nieuws

Van Haren over aanklacht tegen Christian Horner: 'Het is niet van horen zeggen'

Van Haren over aanklacht tegen Christian Horner: 'Het is niet van horen zeggen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Van Haren over aanklacht tegen Christian Horner: 'Het is niet van horen zeggen'

Van Haren over aanklacht tegen Christian Horner: 'Het is niet van horen zeggen'
Red Bull Content Pool

Erik van Haren, journalist van De Telegraaf, dropte op maandagmiddag een bom op de Formule 1-paddock. Nadat Lewis Hamilton op donderdag alle headlines scoorde wegens een spectaculaire overstap van Mercedes naar Ferrari, is nu Red Bull-baas Christian Horner aan de beurt. De Brit staat alleen iets minder positief in het nieuws.

Christian Horner wordt namelijk onderzocht wegens mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Red Bull GmbH, het bedrijf achter Red Bull Racing, heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de CEO en teambaas van het Formule 1-team, nadat er een klacht binnen is gekomen over Horner. Volgens het Duitse Bild zou een vrouwelijke medewerkster van Red Bull Racing foto's toegestuurd gekregen hebben van Horner, waarna zij dit heeft gemeld bij het overkoepelende bedrijf.

Oliver Mintzlaff [managing director bij Red Bull] en Mark Mateschitz [voor 49% eigenaar van Red Bull] nemen deze zaak heel serieus en hebben direct een onafhankelijke advocaat onderzoek laten doen. Dit onderzoek loopt nu al een paar weken en volgens Van Haren is er belastend bewijs tegen Horner.

"Het is niet iets van horen zeggen. Er ligt een aanklacht en er zou ook bewijs zijn. Het feit dat dit al een tijdje wordt onderzocht door Red Bull, zegt natuurlijk wel wat. Dat doen ze niet op basis van één tip of door een klacht van een anonieme bron", zo begint de journalist in De Telegraaf-podcast.

Problemen binnen Red Bull

Dat Van Haren op de hoogte was van het onderzoek naar Christian Horner, geeft volgens hem ook aan dat het al een tijdje niet lekker loopt binnen het Oostenrijkse team. Vorig jaar kwamen er al berichten naar buiten dat er een machtsstrijd gaande zou zijn tussen Christian Horner en Helmut Marko en volgens Van Haren heeft dit ook plaatsgevonden. Het is ook nog altijd niet helemaal oké binnen Red Bull Racing, omdat hij anders niet zulke informatie zou kunnen verkrijgen vanuit het team.

"Als heel Red Bull op één lijn zou zitten, zou het voor mij een stuk lastiger geweest zijn om dergelijke informatie boven water te krijgen. Er speelt echt wel wat daar. In Austin werd [de strijd tussen Marko en Horner] ontkend, maar het speelde zeker."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties