F1 Nieuws

Verstappen volop bezig met eigen raceteam: 'Hebben veel vooruitgang geboekt'

Verstappen volop bezig met eigen raceteam: 'Hebben veel vooruitgang geboekt'
BSR Agency
F1 Nieuws

Verstappen volop bezig met eigen raceteam: 'Hebben veel vooruitgang geboekt'

Verstappen volop bezig met eigen raceteam: 'Hebben veel vooruitgang geboekt'
BSR Agency

Het is geen geheim dat Max Verstappen niet alleen maar geïnteresseerd is in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen heeft inmiddels zijn eigen raceteam opgericht waar Thierry Vermeulen, zoon van manager Raymond, voor racet. Vermeulen vertelt over de ontwikkelingen rondom het raceteam van Verstappen.

Vermeulen rijdt voor Verstappen.com Racing en komt uit in de DTM en de GT World Challenge Sprint. In een interview met Verstappen.com vertelt hij over het raceteam, zijn band met de Verstappen's en zijn torenhoge ambities.

Verstappen's zijn altijd eerlijk 

Vermeulen geeft aan dat werken met de Verstappen's, soms ook bikkelhard kan zijn. "We zijn direct, eerlijk en open naar elkaar. Dat is heel belangrijk in de sport", zo laat Vermeulen weten. "Als coureur kun je altijd wel een excuus vinden. Maar er zijn altijd dingen die niet zo goed gaan en daar moet je je op richten. Je moet een manier vinden om ze te verbeteren en Max en Jos helpen me daar heel erg mee. Soms testen we tijdens het seizoen ook samen en dat helpt me met de afstelling van de auto en om bepaalde dingen te begrijpen", aldus de zoon van de manager van Verstappen.

Vermeulen is later begonnen met racen, dus had hij ook de familie Verstappen nodig om zijn weg te vinden. "Ik ben natuurlijk laat begonnen in de sport, dus het is een soort spoedcursus om me alles te leren. Ik ben erg dankbaar dat ik voor Verstappen.com Racing mag rijden en voor het vertrouwen dat ik krijg. Daarom zal ik ook proberen om dit jaar op mijn best te presteren."

Vermeulen vond weg omhoog na test op Mugello 

In het begin liep de Verstappen.com-bolide heel stroef. Er was geen balans in de auto en de resultaten bleven uit. Daarna heeft er een test plaatsgevonden op Mugello en die heeft zijn vruchten afgeworpen volgens Vermeulen. "We hebben samen met Max getest in Mugello en daar hebben we aan mijn zelfvertrouwen gewerkt en het team in de juiste richting geholpen. Want wie kan dat beter dan Max Verstappen? We hebben daar veel vooruitgang geboekt met de auto en grote stappen in de goede richting gezet. Het heeft mijn zelfvertrouwen echt verbeterd. In de races die volgden, eindigden we er een dozijn in de top tien en behaalden we drie podiumplaatsen in de GTWC. Dat weekend in Mugello was een heel belangrijk moment in mijn 2023-seizoen" , zo laat Vermeulen weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties