F1 Nieuws

Jos Verstappen doet boekje open over zoon Max: 'Daar had ik het echt moeilijk mee'

Jos Verstappen doet boekje open over zoon Max: 'Daar had ik het echt moeilijk mee'
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen doet boekje open over zoon Max: 'Daar had ik het echt moeilijk mee'

Jos Verstappen doet boekje open over zoon Max: 'Daar had ik het echt moeilijk mee'
BSR Agency

Jos Verstappen heeft op Verstappen.com een klein boekje open gedaan over de relatie die hij heeft met zijn zoon, Max Verstappen. De Limburger stelt dat hij apetrots is op zijn zoon, maar dat hij soms ook moeilijke momenten met Max heeft gekend. Verstappen senior staat erom bekend dat hij soms bikkelhard kon zijn voor de drievoudig wereldkampioen.

De afgelopen jaren lijken in een sneltreinvaart voorbij te zijn verstreken. Drie jaar geleden was Verstappen junior nog gewikkeld in een titanenstrijd met Lewis Hamilton. Momenteel lijkt hij af te stevenen op zijn vierde wereldtitel op rij en kan hij daarmee terecht komen in een heel illuster rijtje. De inmiddels 26-jarige Verstappen is in korte tijd uitgegroeid tot een absoluut fenomeen in de koningsklasse van de autosport.

Jos 'the boss' is apetrots op zijn zoon

Verstappen senior kan dan ook soms alle gebeurtenissen rondom zijn zoon moeilijk bevatten. De oud Formule 1-coureur van onder andere Benetton en Arrows, beseft hoe moeilijk het is om in de Formule 1 constant te presteren. "Elk weekend moet je 100% presteren Alles moet kloppen, van fit zijn tot goed samenwerken met je engineer. Het draait allemaal om de details", laat hij weten. "Ik denk niet dat iedereen beseft hoeveel Max moet doen om zo te presteren. Het is niet iets dat zomaar gebeurt. De concurrenten hebben het niet zo goed voor elkaar als ze zouden willen en ze waarderen wat Max heeft gedaan. Wat hij in 2023 heeft laten zien is uniek en ik denk dat het gewaardeerd moet worden", aldus een trotse vader.

Op de vraag of Max nóg beter kan worden, moet Jos eerlijk antwoorden dat hij dat niet precies weet. "Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Met ervaring kun je beter worden, maar kan hij nog veel beter worden? Ik weet het niet. Ik denk dat Max klaar was om wereldkampioen te worden toen hij 21 was. Hoe goed was hij toen al?".

Verstappen senior had moeite met groei Max 

De weg van het karten naar de Formule 1, is allesbehalve van een leien dakje gegaan voor de Verstappens. Vader Jos was bikkelhard voor zijn zoon en heeft hem in 2012 zelfs een keer achtergelaten op een tankstation in Italië, nadat hij een wereldkampioenschap karten was misgelopen. De twee hebben een intense band, dus vader Jos had ook moeite toen Max uit huis ging. "In het begin was ik altijd bij Max in de buurt, dag en nacht. Maar toen hij 18 werd, moest hij zelf de echte wereld in. Ik had veel moeite met loslaten. Maar je moet je kinderen op een gegeven moment loslaten. Ze nemen hun eigen beslissingen. Gelukkig bellen we nog regelmatig en kunnen we alles bespreken", Verstappen senior weten.

Jos ziet verschillen in Max als mens en als coureur. Volgens hem is Max een vriendelijke lieve jongeman, maar op het circuit is hij daarvan een tegenpool. "Max is echt een hele lieve jongen. Maar zodra hij het vizier naar beneden doet, verandert hij in een leeuw. Hij is echt gedreven en het enige wat telt is winnen. Dat heeft altijd in hem gezeten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties