F1 Nieuws

Video: De perfecte 'double stack' van Red Bull Racing in Grand Prix China

Video: De perfecte 'double stack' van Red Bull Racing in Grand Prix China
F1 Nieuws

Video: De perfecte 'double stack' van Red Bull Racing in Grand Prix China

Video: De perfecte 'double stack' van Red Bull Racing in Grand Prix China

De monteurs van Red Bull Racing zijn in 2024 'on fire'. In de eerste vijf races van het seizoen staat Red Bull Racing met kop en schouders bovenaan het 'pitstop kampioenschap' van DHL en ook in China liet het Oostenrijkse team weer zien dat zij de beste pitcrew van de gehele pitstraat hebben. Er werden twee 'double stacks' uitgevoerd, welke allemaal onder de 2.1 seconden uitgevoerd werden.

Het is razendknap hoe Red Bull de afgelopen jaren opereert als team. Alle facetten van de sport worden gedomineerd door het team uit Milton Keynes, waaronder ook de pitstops. In 2021 was de renstal van Max Verstappen al veel beter dan de concurrentie, als het aankwam op de pitstops, waardoor Mercedes een regelwijziging door liet voeren vanuit de FIA. Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat Red Bull haar voorsprong kwijt is geraakt.

Tijdens de Grand Prix van China liet het team wederom zien dat zij de beste monteurs van het veld hebben. Max Verstappen en Sergio Pérez werden twee keer tegelijkertijd naar binnen gehaald om vers rubber onder hun auto's te schroeven. Dit heet een double stack, waarbij een team in één keer twee auto's voorziet van nieuwe banden. Normaliter duren deze stops altijd wat langer, aangezien de monteurs in korte tijd twee pitstops uit moeten voeren. Maar bij Red Bull Racing is dat niet het geval...

Snelste pitstops

In China had Red Bull namelijk, ondanks het feit dat het double stacks waren, de snelste pitstops van de dag. Vier keer werd er van banden gewisseld bij het Oostenrijkse team en geen enkele keer gebeurde dat met een pitstop langer dan 2.1 seconden. De snelste pitstop van de dag werd uitgevoerd op de auto van Max Verstappen, die slechts 1.9 seconde stilstond, voor hij zijn weg weer kon vervolgen.

Dat betekent dat Red Bull Racing nu dominant aan de leiding gaat van het pitstop klassement, van DHL. Van de tien snelste pitstops van 2024, heeft Red Bull er negen (!) uitgevoerd. Het laat zien hoe sterk het team op dit moment is.

Indrukwekkende video

Bekijk de video van de eerste double stack van Red Bull in China hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties