F1 Nieuws

Toto Wolff komt met pijnlijke opmerking over Lewis Hamilton: 'Rol wordt overschat'

Toto Wolff komt met pijnlijke opmerking over Lewis Hamilton: 'Rol wordt overschat'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff komt met pijnlijke opmerking over Lewis Hamilton: 'Rol wordt overschat'

Toto Wolff komt met pijnlijke opmerking over Lewis Hamilton: 'Rol wordt overschat'
BSR Agency

Mercedes-baas Toto Wolff denkt dat zijn team het vertrek van Lewis Hamilton makkelijk op kan vangen. De Brit verlaat zijn 'racefamilie' aan het einde van het seizoen, om zich aan te sluiten bij Ferrari. Volgens veel fans en kenners gaat dit ervoor zorgen dat Mercedes verder in de problemen raakt, omdat ze met Hamilton een coureur kwijtraken die enorm veel verstand heeft van Formule 1-auto's.

Als Mercedes een nieuwe, gewaagde afstelling wil testen, is Lewis Hamilton altijd het proefkonijn. Omdat de Brit één van de beste coureurs aller tijden is, wordt hij door het Duitse team gebruikt als testpersoon om de auto beter te begrijpen. Daarnaast maakte Hamilton in de winterstop bekend dat de Mercedes W15 een stuk beter zou worden, omdat de engineers eindelijk hadden geluisterd naar zijn input en feedback.

Maar Toto Wolff geeft nu aan dat de rol van Lewis Hamilton - en een coureur in het algemeen - erg overschat wordt als het gaat om het ontwikkelen van een auto. Volgens de Oostenrijker is het veel erger voor Mercedes als er een ingenieur vertrekt uit Brackley naar een concurrent, dan nu het geval is met Lewis Hamilton.

"Het is een feit dat de rol van de bestuurder in de ontwikkeling altijd wordt overschat. Eén keer per jaar is er input voor de komende ontwikkeling van de auto en vervolgens wordt er gedurende het jaar feedback over hoe de auto rijdt", begint Wolff bij Sky Deutschland met een pijnlijke opmerking over Hamilton. "Daarom is het erger om een ingenieur te verliezen als hij twaalf maanden later van team wisselt dan een coureur die volgende week vertrekt. Er is niet veel uitstroom van expertise", is de Mercedes-baas duidelijk.

Opvolger Hamilton

Nu duidelijk is dat Hamilton aan het einde van 2024 bij Mercedes vertrekt, is het Duitse team op zoek naar een vervanger. De naam die bovenaan het lijstje van Toto Wolff staat, is al wekenlang duidelijk: Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen liet ook in China weer zien dat hij op dit moment met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt en Wolff heeft goede hoop dat hij de Nederlander naar Brackley kan lokken. Dit omdat Verstappen niet alleen de prestaties van de auto's kijkt, maar ook naar hoe het team opereert.

"Als je er heel rationeel naar kijkt, dan zien we de snelste auto in de handen van de snelste coureur. Voor simpele zielen zou dat misschien de enige reden zijn, maar er zullen mensen met meer diepgang zijn die ook naar andere factoren kijken. En ik denk dat Max zo iemand is", begon Wolff bij De Telegraaf. "Het gaat er niet om, om hem te overtuigen. Niemand kent de wereld van autosport beter dan hij. Max zal een beslissing nemen die goed voor hem is. Iedereen wacht erop wat hij gaat doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties