F1 Nieuws

Video: Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van vieze spelletjes in Monaco

Video: Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van vieze spelletjes in Monaco
F1 Nieuws

Video: Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van vieze spelletjes in Monaco

Video: Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van vieze spelletjes in Monaco

Lewis Hamilton is allerminst blij met de manier waarop zijn 2024-seizoen tot nu verloopt. De Brit staat op dit moment op de achtste plaats in het kampioenschap en heeft slechts 35 punten bij elkaar weten te verzamelen. Dat zijn er negen minder dan teamgenoot George Russell, maar vooral in de kwalificatie heeft de jonge Brit tot nu toe de overhand in het duel met Hamilton.

Sinds George Russell zich bij Mercedes heeft gevoegd heeft hij Lewis Hamilton goed bij weten te houden. In 2022 versloeg hij de zevenvoudig wereldkampioen zelfs in het kampioenschap, toen Hamilton niet verder kwam dan een zesde plaats, terwijl Russell op de vierde stek eindigde. In 2023 was Hamilton juist weer de betere van de twee, maar dit seizoen heeft Russell weer de overhand. Ook in Monaco was dat het geval, waar de Formule 2-kampioen van 2018 zich als vijfde wist te kwalificeren.

Dat is twee plekken hoger dan Lewis Hamilton, die als zevende over de streep kwam en daarmee Max Verstappen in een Mercedes-sandwich plaatste. Maar als het aan Hamilton zelf lag, had hij veel hoger op de tijdenlijst gestaan. Echter lijkt dat niet mogelijk dit weekend en de zevenvoudig wereldkampioen liet na de kwalificatie weten dat hij hoogstwaarschijnlijk de rest van het jaar niet meer voor George Russell zal eindigen. Die uitspraak zorgde voor wat verwarring tijdens zijn interview met Sky Sports.

Hamilton beschuldigt Mercedes?

Na de kwalificatie in Monaco meldde Lewis Hamilton zich voor de camera van Sky Sports, waar hij de vraag kreeg waarom Russell voor hem is geëindigd, terwijl hij het hele weekend juist sterker leek dan zijn jongere teamgenoot. Als Hamilton die vraag gesteld krijgt, geeft hij een opvallend antwoord aan de Sky Sports-journalist: "Ik verwacht niet dat ik dit jaar voor George zal staan in de kwalificatie", aldus Hamilton.

Toen de Brit dit vertelde, zorgde dit voor wat gefronste wenkbrauwen. Hem werd dan ook gevraagd 'waarom het hele jaar?', maar ook daar reageerde de zevenvoudig wereldkampioen cryptisch op: "Dat ga je wel zien", met een vreemde glimlach op zijn gezicht.

Beschuldigt Lewis Hamilton Mercedes hier van vieze spelletjes, waarbij ze George Russell betere onderdelen geven, zodat hij voor Hamilton kan eindigen? Mogelijk als revanche nadat Hamilton eerder dit jaar heeft aangekondigd naar rivaal Ferrari te zullen vertrekken. Het is in ieder geval voer voor speculatie...

Bekijk hieronder de uitspraak van Hamilton:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties