F1 Nieuws

Voormalig F1-teambaas niet onder de indruk van Norris: 'Max is meer volwassen'

Voormalig F1-teambaas niet onder de indruk van Norris: 'Max is meer volwassen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig F1-teambaas niet onder de indruk van Norris: 'Max is meer volwassen'

Voormalig F1-teambaas niet onder de indruk van Norris: 'Max is meer volwassen'
BSR Agency

Veel Formule 1-kenners hebben de neiging om Lando Norris op hetzelfde niveau te plaatsen als Max Verstappen, maar als het aan oud Haas-teambaas Guenther Steiner ligt, is dat niet het geval. Volgens de Italiaan zijn er nog genoeg dingen die Norris kan verbeteren.

In gesprek met Jack Plooij voor het Race Café, laat Steiner zijn licht schijnen op de huidige vorm van Lando Norris. De Britse coureur van Mclaren wist onlangs zijn eerste Grand Prix te winnen op het stratencircuit van Miami en met een Mclaren-bolide, die steeds sneller lijkt te worden, zou Norris structureel in aanmerking kunnen komen voor een overwinning.

Maar volgens Steiner betekent dat niet dat hij daarmee direct op het niveau van Max Verstappen zit. De Limburger heeft namelijk al jaren bewezen dat hij ieder weekend op de top van zijn kunnen kan presteren en dat moet Norris nog maar laten zien.

Steiner ziet punten van verbetering bij Norris

Steiner is namelijk nog altijd kritisch op Norris. De Italiaan vindt dat Norris nog volwassener moet worden. "Ik zou zeggen dat hij misschien nog een klein beetje volwassenheid nodig heeft, want Max heeft zich continu ontwikkeld. Als je teruggaat naar Max in het begin, was hij altijd snel. Maar zoals je al zei, hij was niet volwassen genoeg en in de race maakte hij misschien fouten of was hij ongeduldig of zo", zei Steiner tegen Plooij.

Die volwassenheid kweken zal niet over een nacht ijs gaan. "Omdat Lando tot nu toe nog maar één race heeft gewonnen, denk ik dat het voor hem nog wel even duurt voordat hij die volwassenheid heeft", laat Steiner weten. "Op een gegeven moment, als je een race leidt, hoef je er niet meer opgewonden over te zijn. Dit is gewoon normaal. Ik leid de race, ik ga hem winnen. Als ik aan de leiding ga, dan ga ik winnen", aldus de Italiaan.

Steiner was van 2016 tot en met 2023 teambaas bij Haas. De Italiaan werd immens populair door de Netflix-serie Drive to Survive, wegens zijn harde aanpak en het vele gescheld achter de schermen. Afgelopen seizoen kreeg hij te horen dat de grote baas, Géne Haas, andere plannen had en dat hij moest vertrekken. Sindsdien is hij veel te zien als ambassadeur in Amerika bij onder de andere de Grand Prix van Miami, maar ook als analist timmert Steiner inmiddels had aan de weg.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties