F1 Nieuws

Voormalig F1-teambaas ziet Lewis Hamilton bij Ferrari zijn achtste titel pakken

Voormalig F1-teambaas ziet Lewis Hamilton bij Ferrari zijn achtste titel pakken
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig F1-teambaas ziet Lewis Hamilton bij Ferrari zijn achtste titel pakken

Voormalig F1-teambaas ziet Lewis Hamilton bij Ferrari zijn achtste titel pakken
BSR Agency

Als Günther Steiner een voorspelling mocht maken over de tijd van Lewis Hamilton bij Ferrari, voorspelt de Italiaan dat hij een zeer succesvolle periode tegemoet gaat. Vanaf 2025 zal de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen de overstap maken van Mercedes naar Ferrari, waar hij de teamgenoot wordt van Charles Leclerc.

Naast de Monegask probeert Hamilton zijn carrière nieuw leven in te blazen, nu het bij Mercedes op een vechtscheiding uit lijkt te lopen. Tussen 2014 en 2020 wist Hamilton zes titels te winnen bij zijn 'racefamilie', maar sinds het 'covid-seizoen' staat hij al droog. Ook qua overwinningen weet Hamilton al lange tijd niet meer hoe het voelt om op de bovenste trede van het podium te staan. Zijn laatste overwinning dateert van 5 december 2021, toen hij in Jeddah als eerste over de streep kwam.

Maar volgens Günther Steiner kan dat bij Ferrari weleens gaan veranderen. De Brit is het rijden natuurlijk nog niet verleerd, maar heeft bij Mercedes gewoon geen auto waarmee hij voor het kampioenschap kan strijden. Hoewel Mercedes in Canada sneller was dan de Ferrari SF-24, is het Italiaanse team dit seizoen veel consistenter gebleken en heeft het al twee overwinningen gepakt. Steiner denkt dan ook dat Hamilton de juiste keuze heeft gemaakt, net als zijn keuze om McLaren voor Mercedes te verlaten in 2012.

"Het lijkt erop dat hij de juiste beslissing neemt. Hij deed dat toen hij McLaren verliet om naar Mercedes te gaan. Dus misschien heeft hij hier ook wel gelijk in. Maar ik denk dat het voor hem meer om een nieuwe uitdaging gaat. Hij heeft 11 jaar in een team gezeten, zeven kampioenschappen gewonnen, goede relaties daar. Ik denk gewoon dat hij bij de laatste stap in zijn carrière een nieuwe uitdaging wil. En omdat Ferrari natuurlijk de laatste uitdaging is, is het mooi dat hij de kans krijgt om dit te doen", zo begint Steiner bij Sky Sports.

Achtste titel mogelijk

Waar veel mensen denken dat Hamilton inmiddels kansloos is om zijn achtste wereldtitel te winnen, omdat hij qua pure snelheid wat heeft ingeleverd en Max Verstappen de laatste jaren gewoon té goed is geweest, weet Steiner dat nog niet zo zeker. Volgens de Italiaan kan Hamilton bij Ferrari weleens helemaal op gaan leven en hij durft een achtste wereldtitel voor Lewis dan ook niet uit te sluiten.

"Ik denk dat niets onmogelijk is", zegt Steiner over de mogelijkheid van een achtste kampioenschap van Hamilton. "Zoals jullie weten is er in 2026 een compleet nieuw reglement, zowel wat betreft motoren als chassis. Dus de auto's worden dan opnieuw gemaakt en als hij een beetje geluk heeft en op de juiste plek staat, wat betekent dat Ferrari een goede auto produceert, zou het mogelijk kunnen zijn dat hij zijn achtste kampioenschap behaalt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties