F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur voorspelt ineenstorting Red Bull

Voormalig Formule 1-coureur voorspelt ineenstorting Red Bull
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur voorspelt ineenstorting Red Bull

Voormalig Formule 1-coureur voorspelt ineenstorting Red Bull
Nordphoto/BSR Agency

Oud Formule 1-coureur Johnny Herbert ziet Red Bull Racing als een kaartenhuis in elkaar storten. De Engelsman, voormalig analist van Sky Sports, denkt dat er nog veel meer gaat gebeuren, nu bekend is geworden dat Adrian Newey gaat vertrekken bij het topteam.

De politieke oorlog is ook bij Herbert opgevallen. Volgens hem is Christian Horner jaloers op Mercedes-teambaas Toto Wolff, die volgens hem wél alle touwtjes in handen heeft. Dit probeert Horner na te bootsen bij Red Bull Racing, maar daar stuit hij op verweer, wat nu zorgt voor een interne machtsstrijd.

"Wat mij irriteert aan Horner is dat al zijn stomme uitlatingen over Toto Wolff suggereren dat hij jaloers op hem is. Toto heeft de leiding bij Mercedes, maar voor Christian is het niet helemaal hetzelfde. Hij is niet de baas. Toto bepaalt wat er bij het team gebeurt", laat Herbert weten tegenover Fastest Payout Online Casino. "Zoals de zaken er nu voorstaan, hebben ze de beste coureur, de beste auto, de beste ontwerper in het beste team en dat wordt volkomen uit elkaar gerukt. Het is belachelijk dat het zover is gekomen, zeker omdat het om macht en controle gaat. Dit terwijl het team al uitstekend draait. Waarom proberen dit allemaal te veranderen en deze wrijving te laten ontstaan ​​vanwege één man?", aldus de Brit.

Herbert weet hierbij ook te melden dat topontwerper Adrian Newey momenteel door de hele top van het Formule 1-veld benaderd wordt. Als de 65-jarige Engelsman naar één van de directe concurrenten van Red Bull trekt, kan dat nog weleens een groot probleem worden voor het team van Max Verstappen.

"Er zijn drie teams die strijden om Adrian Newey: Mercedes, Ferrari en Aston Martin. Geen wonder dat hij wordt omschreven als de Lionel Messi van de F1. Elk team wil hem. Aston Martin heeft hem een ​​contract voor veel geld aangeboden, dat Ferrari nu naar verluidt heeft geëvenaard. Het is een grote beslissing. Kiest hij voor Aston Martin die nog nooit een kampioenschap heeft gewonnen, of Ferrari die dat al ruim vijftien jaar niet meer heeft gewonnen, of Mercedes die in de war is met hun auto?", zo zei de Engelsman.

Herbert ziet Verstappen ook vertrekken 

Na Newey, voorspelt Herbert ook dat Max Verstappen zal vertrekken. De Nederlander, die dit jaar voor zijn vierde wereldtitel op rij gaat, is binnenkort te bewonderen in een andere auto, als het aan Herbert ligt. "Het is heel triest dat Red Bull ervoor heeft gezorgd dat hun twee grote troeven, Max en Adrian, willen vertrekken. Als Adrian gaat, zal Max op zoek gaan naar iets nieuws", zo sluit de Brit af. Verstappen wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties