F1 Nieuws

Adrian Newey maakt mogelijk bizarre transfer na vertrek bij Red Bull

Adrian Newey maakt mogelijk bizarre transfer na vertrek bij Red Bull
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Adrian Newey maakt mogelijk bizarre transfer na vertrek bij Red Bull

Adrian Newey maakt mogelijk bizarre transfer na vertrek bij Red Bull
DPPI/BSR Agency

Topontwerper Adrian Newey is bezig aan zijn laatste seizoen bij Red Bull Racing. Omdat hij bekendstaat als één van de beste auto-ontwerpers aller tijden, hebben veel teams interesse getoond in de Engelsman. Na Ferrari, Aston Martin en Sauber, dat wordt overgenomen door Audi, is er nóg een team zijn dat Newey wil aantrekken.

RacingNews365 weet vanuit Miami te melden dat er een opvallende naam is opgedoken die Newey wil binnenhalen. Het race-platform meldt dat Neweys oude renstal - Williams - in de race is voor de handtekening van de Engelsman en dat de eerste gesprekken tussen hem en teambaas James Vowles al gevoerd zouden zijn. Een complete verrassing voor de hele Formule 1-wereld, aangezien Williams al lang niet meer om overwinningen en kampioenschappen meedoet.

Inmiddels heeft Vowles ook toegegeven dat hij heeft gesproken met Newey. De Brit, die vorig seizoen overkwam van Mercedes en bezig is aan een wederopbouw van Williams, heeft aan Motorsport.com laten weten dat hij binnenkort weer gaat zitten met Newey.

"Ik ken Adrian toch al een tijdje en ik heb hem vrijdag gesproken. Ik weet zeker dat we elkaar binnenkort weer zullen spreken. Hij is een icoon van onze sport. Daar is geen twijfel over mogelijk. Elk team waar hij sinds Williams bij is geweest, was kampioenschapsmateriaal. En dat is geen toeval, dat is gewoon het effect dat hij op de sport heeft. Het zou nalatig van me zijn om niet met hem te praten. Zo simpel is het."

Meerdere teams in de race voor Newey

Maar ondanks de gesprekken van de Williams-teambaas met Newey, lijkt Ferrari nog altijd op poleposition te staan om Newey binnen te halen. Het steigerende paard uit Maranello zou al in het geheim een meeting hebben gehad met de Engelsman, terwijl Aston Martin door de bodemloze portemonnee van Lawrence Stroll een mega-aanbod wil voorbereiden. Maar volgens geruchten heeft Newey al een streep gezet door een mogelijke deal met Aston.

Newey is geen onbekende bij het raceteam van Williams. Begin jaren '90 was de Brit ook werkzaam voor het team van Frank Williams, dat toen een topteam was. Alain Prost, Nigel Mansell en Damon Hill wisten met zijn auto's wereldkampioen te worden. Na een hoop gedoe binnen het team, verliet Newey in 1996 de Britse renstal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties