F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijk bericht voor Toto Wolff na 'megabod' Mercedes

Max Verstappen heeft duidelijk bericht voor Toto Wolff na 'megabod' Mercedes
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijk bericht voor Toto Wolff na 'megabod' Mercedes

Max Verstappen heeft duidelijk bericht voor Toto Wolff na 'megabod' Mercedes
Nordphoto/BSR Agency

Mercedes heeft 150 miljoen euro per jaar over om Max Verstappen naar Brackley te halen. Dat wist Sky Sports op donderdag te melden, na een eerdere berichtgeving in The Sun. Volgens bronnen in Engeland zou het topmanagement van Mercedes-Benz in Stuttgart hebben besloten om meer geld in het F1-team van Mercedes te stoppen, zodat ze Max Verstappen konden strikken als opvolger van Lewis Hamilton.

Aan het begin van dit seizoen liet Lewis Hamilton zijn teambaas ongerust achter. De zevenvoudig wereldkampioen maakte duidelijk dat hij vanaf 2025 onderdeel zou zijn van Ferrari en Mercedes dus zou gaan verlaten. Dit betekent dat Toto Wolff een nieuwe superster wil aantrekken en door de interne onrust bij Red Bull Racing lijkt Max Verstappen op dit moment dé ideale kandidaat te zijn voor het zitje van Hamilton.

Toto Wolff heeft al aangegeven te willen wachten voor Verstappen en nu heeft hij, volgens geruchten, ook vanuit het management van Mercedes te horen gekregen dat hij diep in de buidel mag tasten om de Nederlander over te halen naar Brackley te komen. Wolff zou naar verluidt 150 miljoen euro per jaar willen bieden om Max in een Mercedes-bolide te zien rijden. Maar in Miami geeft Verstappen aan dat geld voor hem geen drijfveer is. Hij wil resultaten boeken.

"Mijn toekomst ligt op dit moment bij Red Bull", begint Verstappen tegenover total-motorsport in Florida. Als hij geconfronteerd wordt met het salaris dat gebonden zou zijn aan het zitje bij Mercedes, reageert Max: "Zelfs als dat het geval zou zijn, zou geld niet het verschil maken om me ergens anders heen te laten gaan."

Toen een aanwezige journalist vroeg of 250 miljoen wél genoeg zou zijn, antwoordde de Limburger: "250? Nee. Ik ben al blij met wat ik verdien. Ik ken mezelf en als ik voor P5 of P6 rijd, word je behoorlijk chagrijnig van jezelf. Het gaat uiteindelijk altijd om prestaties, dat weet iedereen en dat weet Toto ook."

Verstappen houdt vertrouwen in Red Bull

Maar naast het feit dat Max Verstappen geen interesse heeft in het hebben van het hoogste salaris in de Formule 1-paddock, voelt hij zich nog altijd thuis bij Red Bull Racing. Het liefst blijft hij nog jaren bij 'zijn' team, maar daarvoor moet het wel vredig en rustig zijn, iets wat het, gezien het vertrek van Adrian Newey, allerminst is.

"Ik heb geleerd om niet alles in de media te zeggen. Ik heb er zelf, het team en iedereen in de paddock niets aan. Ik hoef niet alles te zeggen waar ik aan denk. Op dit moment kan ik alleen zeggen dat ik graag bij het team wil blijven, omdat ik geloof in het project dat we hebben, met iedereen die erbij betrokken is. In de sport en ook in het leven weet je niet wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Deze opmerkingen van Verstappen Jr. staan haaks op de uitspraken van vader Jos, eerder deze week. Die liet juist weten dat Max verder moest kijken dan alleen Red Bull, juist vanwege de toekomst en de aankomende projecten, zoals de eigen gebouwde motor vanaf 2026.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties