F1 Nieuws

Voormalig kopstuk Mercedes maakt duidelijk: 'Dat is wat Lewis Hamilton zo ongelofelijk maakt'

Voormalig kopstuk Mercedes maakt duidelijk: 'Dat is wat Lewis Hamilton zo ongelofelijk maakt'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig kopstuk Mercedes maakt duidelijk: 'Dat is wat Lewis Hamilton zo ongelofelijk maakt'

Voormalig kopstuk Mercedes maakt duidelijk: 'Dat is wat Lewis Hamilton zo ongelofelijk maakt'
DPPI/BSR Agency

Wat maakt Lewis Hamilton nou zo bijzonder? De Brit heeft zeven kampioenschappen behaald in de koningsklasse van de autosport en was in zijn 'prime' onverslaanbaar. Alleen in 2016 werd hij verslagen door iemand met hetzelfde, maar de andere jaren was hij zijn teamgenoot telkens de baas. James Vowles is dan ook nog altijd erg onder de indruk van Hamilton.

De voormalig hoofd strategieën van Mercedes - tegenwoordig teambaas bij Williams - heeft al aardig wat jaartjes samenwerking met Hamilton achter de rug in de Formule 1, maar de Brit weet hem altijd nog te verbazen. Vooral het gemak waarmee hij een F1-auto bestuurt is voor Vowles ongelofelijk. Het talent druipt van Hamilton af, wat in de juniorenklassen al zo was. Nog nooit had iemand zó'n succesvolle carrière in de opstapklassen richting de Formule 1 als Lewis Hamilton.

'Octopus'

Volgens Vowles is Lewis Hamilton vanaf het moment dat hij in de F1 kwam al een soort octopus geweest. De zevenvoudig wereldkampioen kan zich met zoveel dingen tegelijkertijd bezighouden, omdat hij denkruimte overheeft door zijn immenste talent. Dat is hetgeen wat Hamilton zo bijzonder maakt, maakt Allison duidelijk.

"Lewis Hamilton is een natuurtalent. Hij heeft neigingen en eigenschappen waardoor hij al in de eerste vrije training als een octopus achter het stuur zit. Hij verandert alle instellingen op het stuur en verkent ze. Dat is wat hem ongelooflijk maakt", zo begint de teambaas van Williams.

Verschil met Nico Rosberg

Bij Mercedes reed Lewis Hamilton lang samen met Nico Rosberg, die zelf ook geen verkeerde F1-coureur was. Maar er was toch een duidelijk verschil tussen de Duitser en Hamilton, vindt Vowles. Dat verschil liet zich vooral zien op het moment dat instinct en talent nodig was. De Brit geeft een voorbeeld van een moment waarop dat verschil duidelijk werd.

"Er was een moment in een simulatie in Brazilië toen we hem vroegen om in de zevende versnelling bergopwaarts te gaan. Nico deed precies wat we hem vroegen in twee ronden. Lewis daarentegen ging naar de zesde versnelling en vond een tiende."

"Lewis is een optimist die data gebruikt als uitgangspunt, maar hij heeft een grotere gevoeligheid dan alle andere. Hij heeft er geen probleem mee om de grenzen op te zoeken."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties