F1 Nieuws

Voormalig rechterhand Verstappen doet boekje open: 'Dat definieert Max'

Voormalig rechterhand Verstappen doet boekje open: 'Dat definieert Max'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig rechterhand Verstappen doet boekje open: 'Dat definieert Max'

Voormalig rechterhand Verstappen doet boekje open: 'Dat definieert Max'
Red Bull Content Pool

De voormalig personal trainer van Max Verstappen, Bradley Scanes, heeft in de The Red Flags-podcast een boekje opengedaan over de persoonlijkheid van Verstappen. Volgens Scanes zijn er bepaalde karaktereigenschappen die Verstappen definiëren als persoon.

Verstappen en Scanes gingen aan het einde van 2020 met elkaar aan de slag. Samen trainden de beide heren op een manier die ervoor zou zorgen dat Verstappen op de meest fitte manier mogelijk aan een nieuw seizoen zou beginnen. Ook tussen de raceweekenden door verzorgde Scanes het trainingsschema van Verstappen.

Het is dan ook niet gek dat de twee een goede band hebben opgebouwd in de tijd dat ze samenwerkten. Verstappen en Scanes zagen elkaar immers iedere week. Ondanks dat heeft Scanes besloten om de Formule 1-wereld achter zich te laten. De reden? Het veeleisende reisschema waarmee Formule 1-personeel rekening moet houden gedurende een seizoen. Gezien het feit dat de kalender alsmaar groter wordt (24 in totaal en dus twee races meer dan in 2023), neemt ook de druk om te presteren alsmaar toe.

"Daar ben ik mee bekend"

Tijdens de podcast blikt Scanes terug op zijn tijd als de personal trainer van Verstappen. Daarbij kijkt de personal trainer voornamelijk naar de karaktereigenschappen van de 26-jarige Limburger. "Hij is makkelijk in de omgang, eerlijk en direct, betrouwbaar en loyaal. Dat definieert Verstappen en de groep mensen om hem heen. Iedereen zegt altijd dat Nederlanders heel erg direct zijn, maar in de topsport moet je heel open en ook heel eerlijk zijn tegenover iedereen waar je mee werkt. Ik was daar (de persoonlijkheid van Verstappen, red.) dus wel bekend mee", aldus Scanes.

Voor komend seizoen heeft Verstappen de voormalig personal trainer van Ferrari-coureur en oud-teamgenoot Carlos Sainz, Rupert Manwaring, in de arm genomen. Voordat Verstappen en Scanes samenwerkten bij Red Bull Racing, had de Nederlander Jake Aliker als personal trainer.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties