F1 Nieuws

Lewis Hamilton kijkt naar toekomst zonder Formule 1: 'Kan niet altijd blijven racen'

Lewis Hamilton kijkt naar toekomst zonder Formule 1: 'Kan niet altijd blijven racen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton kijkt naar toekomst zonder Formule 1: 'Kan niet altijd blijven racen'

Lewis Hamilton kijkt naar toekomst zonder Formule 1: 'Kan niet altijd blijven racen'
BSR Agency

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft laten weten dat hij al flink nadenkt over zijn tijd na de Formule 1. Inmiddels is Hamilton 38 jaar oud en dus komt zijn pensioen steeds dichterbij. Hamilton geeft aan dat hij zijn toekomst vooral in het bedrijfsleven zoekt.

Hamilton rijdt al sinds 2007 in de Formule 1 en heeft sindsdien zeven wereldtitels behaald. Ook was de Brit voor een groot deel verantwoordelijk voor de acht achtereenvolgende constructeurstitels van Mercedes tussen 2014 en 2021.

Momenteel gaat het iets minder goed bij Mercedes. Hamiltons laatste overwinning was tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 en de afgelopen twee seizoenen heeft Hamilton daar geen nieuwe winstpartij aan toe kunnen voegen, waardoor hij al flinke tijd op 103 zeges staat.

Toekomst bij Mercedes

Vanwege Hamiltons mindere auto kwamen er al snel geruchten op die stelden dat Hamilton na dit seizoen wel eens zijn helm aan de wilgen zou kunnen hangen. Aan die geruchten maakte Hamilton vorig jaar in Italië een einde door een nieuwe tweejarige deal te tekenen bij Mercedes.

Zijn toekomst ligt dus voorlopig vast, maar het is niet duidelijk of Hamilton ook na 2025 nog op de Formule 1-grid te vinden is. Daarom is Hamilton alvast volop begonnen met het investeren van zijn Formule 1-miljoenen. Zo lanceerde Hamilton onlangs zijn eigen non-alcoholische tequila-achtige drank genaamd Almave.

Mogelijkheden

In gesprek met CNBC gaat Hamilton verder in op zijn toekomstplannen. "Toen ik begon met racen in de Formule 1 had niet de speelruimte om andere dingen te doen. Sinds ik bij Mercedes ben, heb ik echter steeds meer mogelijkheden gekregen om dingen buiten de sport te doen", begint Hamilton.

"Er zijn onder aan de streep een hoop dingen waar ik mee bezig ben. Zo is er bijvoorbeeld Apollo, dat is een speelfilm die over de Formule 1 gaat. Dan zijn er nog andere zaken waarbij ik betrokken ben en een aantal startups waar ik mee bezig ben. Dat is belangrijk, want ik kan niet voor altijd racen. Je kunt daarnaast ook niet 24/7 aan racen denken, want dan zou ik helemaal gek worden", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties