F1 Nieuws

Voormalig teambaas Ayrton Senna en Michael Schumacher: 'Max Verstappen zou ze verslaan'

Voormalig teambaas Ayrton Senna en Michael Schumacher: 'Max Verstappen zou ze verslaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teambaas Ayrton Senna en Michael Schumacher: 'Max Verstappen zou ze verslaan'

Voormalig teambaas Ayrton Senna en Michael Schumacher: 'Max Verstappen zou ze verslaan'
Red Bull Content Pool

Volgens Eddie Jordan is Max Verstappen misschien wel de beste coureur in de geschiedenis van de Formule 1. De Noord-Ier, die vroeger een eigen Formule 3- en Formule 1-team heeft gehad, laat in zijn eigen podcast weten dat hij Verstappen beter vindt dan twee legendes van de sport: Ayrton Senna en Michael Schumacher.

Veel coureurs en kenners hebben Schumacher en Senna in hun top vijf beste coureurs aller tijden staan, zo ook Max Verstappen. Eddie Jordan heeft het geluk had dat hij beide coureurs in zijn auto's heeft gehad, waardoor hij ze van dichtbij mee heeft kunnen maken. Volgens de voormalig F1-teameigenaar waren Senna en Schumacher van uitzonderlijk hoog niveau, maar hij moet toegeven dat er één coureur is die hij boven beide legendes zou zetten. Die coureur is niemand minder dan Max Verstappen.

In zijn Formula for Succes-podcast, welke Jordan presenteert met Red Bull-ambassadeur David Coulthard, laat de Noord-Ier weten dat hij denkt dat Max in dezelfde auto sneller zou zijn dan Senna en Schumacher, mede door de opvoeding van zijn ouders. Verstappen is namelijk geboren uit een gezin met twee racende ouders, waarbij niet alleen vader Jos erg getalenteerd was, maar ook moeder Sophie een stevig potje kon racen.

"Ik had het geluk dat ik in 1982 iemand in mijn auto had die Da Silva heette. Ik gaf hem zijn eerste rit in een F3-auto, in Silverstone. Een jaar later gingen we naar Macau [bekende stratenrace op de F3-kalender, red.] en deze Da Silva won de race. Later veranderde hij zijn naam in Senna", begint Jordan.

"Dus ja, ik heb Senna in mijn auto gehad en ik heb Michael Schumacher in mijn auto gehad. Maar ik geloof oprecht dat als je Senna, Schumacher en Max op een bepaald moment in dezelfde auto's in dezelfde race zou kunnen krijgen, dat Max het zou winnen. Ik denk echt dat Max zou winnen omdat ik denk dat hij zo goed is. Hij is zo solide."

Moeder Sophie in het zonnetje gezet

Eddie Jordan geeft aan dat moeder Sophie Kumpen een speciale vermelding verdient, aangezien vaak alleen Jos Verstappen genoemd wordt als degene die het talent heeft overgedragen aan Max. Maar de moeder van de Red Bull-coureur was ook een begenadigd kartster en volgens Jordan zelfs beter in karten dan Jos.

"Hij racet al heel lang. Vergeet niet dat het niet alleen om zijn vader gaat, die ook voor mij reed, maar dat zijn moeder eigenlijk gewoon de beste in karten is. Ze was absoluut een instituut. Ze was geweldig. Het zit dus vanaf dag één in zijn bloed en ik denk dat Max niet van zijn stuk te brengen is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties