F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton vreest voor situatie bij Mercedes: 'Dat zal niet makkelijk worden'

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton vreest voor situatie bij Mercedes: 'Dat zal niet makkelijk worden'
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton vreest voor situatie bij Mercedes: 'Dat zal niet makkelijk worden'

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton vreest voor situatie bij Mercedes: 'Dat zal niet makkelijk worden'
BSR Agency

In 2025 zal Lewis Hamilton de deur van de Mercedes-fabriek in Brackley achter zich dichttrekken en vertrekken naar Maranello, waar hij zich aansluit bij Ferrari. De meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden neemt plaats in een auto van het meest succesvolle Formule 1-team aller tijden. Ook Jenson Button geniet van deze overstap.

De eenmalig wereldkampioen, die bij McLaren teamgenoot was van Lewis Hamilton, laat bij Sky Sports zijn mening achter over de transfer van Hamilton. In de zomer van 2023 zette de Brit een handtekening onder een nieuw contract bij Mercedes, waarbij hij aangaf zijn carrière af te sluiten bij zijn 'racefamilie', maar nog geen half jaar later komt hij alweer terug op deze belofte en zal hij na dit seizoen vertrekken uit Brackley.

Volgens Button is dat niet eens zo vreemd, omdat Hamilton zó lang voor hetzelfde team heeft gereden. Na dit seizoen zal de zevenvoudig wereldkampioen al twaalf jaar door hebben gebracht bij Mercedes, waarvan de laatste twee niet bepaald succesvol waren. Hamilton wil wellicht weg om zijn carrière weer een boost te geven, zo meent Button.

"Ik denk dat 12 jaar bij Mercedes langer is dan de meeste mensen in de Formule 1 doorbrengen. Dus om die tijd bij één team door te brengen en te bereiken wat ze hebben bereikt... Misschien wilde hij iets anders, om wat leven in de brouwerij te brengen", begint Button bij Sky. "We komen allemaal wel eens op een punt in onze carrière dat we zeggen: Ik heb gedaan wat ik wilde bereiken en kies ervoor om met pensioen te gaan. Hij is de andere kant opgegaan en heeft gezegd, weet je wat, ik heb het gevoel dat ik een verandering nodig heb, ik ga naar Ferrari.'"

Ongemakkelijke sfeer

Waar Button dus goed snapt dat Hamilton ervoor kiest om in 2025 naar Ferrari te verkassen, snapt hij ook heel goed dat men bij Mercedes niet zo te spreken is over deze transfer. De Brit zal hoogstwaarschijnlijk ook amper meer betrokken worden in het ontwikkelen van de auto voor 2025, aangezien hij dan vertrekt naar één van de grootste concurrenten. Dat kan weleens een ongemakkelijke werksfeer opleveren.

"Het is nog maar een jaar voordat hij in Ferrari stapt, dus hoe zal de sfeer zijn bij Mercedes? Dat zal niet gemakkelijk worden. Wat houden ze achter voor Lewis? Hij kent de ins en outs van dit team toch al heel goed en als het erop aankomt, zijn er dan bepaalde dingen die ze voor Lewis achterhouden? Waarschijnlijk wel", aldus Button.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties