F1 Nieuws

Voormalig engineer Ferrari denkt reden te weten voor vertrek Lewis Hamilton bij Mercedes

Voormalig engineer Ferrari denkt reden te weten voor vertrek Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Voormalig engineer Ferrari denkt reden te weten voor vertrek Lewis Hamilton bij Mercedes

Voormalig engineer Ferrari denkt reden te weten voor vertrek Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media

Volgens Ernest Knoors is Lewis Hamilton gefrustreerd met de manier waarop hij behandeld is door Mercedes in de afgelopen jaren. Hierdoor heeft de Brit voor zichzelf besloten om Brackley te verlaten en een avontuur in Maranello aan te gaan, bij het Formule 1-team van Ferrari. Vanaf 2025 zal Hamilton onderdeel zijn van het Italiaanse team.

Al sinds het eerste moment in de F1-carrière van Hamilton is hij al verbonden aan Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen maakte zijn debuut met McLaren, wat toen gesponsord en gesteund werd door Mercedes-Benz. Een aantal jaar later, in 2013, maakte Hamilton de overstap naar het fabrieksteam van Mercedes, waar hij ontzettend succesvol werd.

Tussen 2014 en 2020 wist Hamilton zes keer een Formule 1-titel te pakken, waarbij hij slechts één seizoen moest aanzien hoe zijn toenmalige teamgenoot - Nico Rosberg - een kampioenschap won. Maar in de afgelopen jaren is de relatie tussen Hamilton en Mercedes iets minder vruchtbaar geweest. De laatste overwinning van de Brit is behaald op 5 december 2021 en vooral de manier waarop het team met zijn advies is omgegaan, kon Hamilton niet bekoren.

Frustraties

Ernest Knoors, tegenwoordig analist bij Viaplay en zeven jaar werkzaam als engineer binnen Ferrari, vermoedt dat dit weleens de reden kan zijn dat Hamilton Mercedes verlaat voor een avontuur in Maranello. In 2023 liet Hamilton al weten teleurgesteld te zijn in het feit dat de ingenieurs van Mercedes niet naar hem geluisterd hadden en met de keuze om naar Ferrari over te stappen, krijgt men het gevoel dat dit ook in 2024 het geval zal zijn.

Hamilton heeft namelijk eerder aangegeven zijn carrière te willen afsluiten bij Mercedes, maar testte onlangs de W15 voor het eerst in de windtunnel. Wellicht is hij daar tot de conclusie gekomen dat het team wederom niet naar zijn adviezen geluisterd heeft. Volgens Knoors zou dat kunnen leiden tot frustraties.

"Ik vermoed dat Lewis de voorbije jaren gefrustreerd is geraakt bij Mercedes en dat hij zich niet altijd gehoord heeft gevoeld. Als er dan een enorm aanbod komt van Ferrari, dan ben je daar als rijder gevoeliger voor. Of het nu gaat om een coureur of een engineer: iedereen heeft als droom om te werken voor Ferrari. Dat is toch iets van de buitencategorie. Een moeilijk te weerstane verleiding. Mocht het rondkomen, dan geeft het toch aan dat Ferrari weer bezig is met een andere koers", aldus Knoors bij De Telegraaf.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties