F1 Nieuws

Wederom motorproblemen voor Max Verstappen tijdens Grand Prix Oostenrijk

Wederom motorproblemen voor Max Verstappen tijdens Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Wederom motorproblemen voor Max Verstappen tijdens Grand Prix Oostenrijk

Wederom motorproblemen voor Max Verstappen tijdens Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool

De problemen van Max Verstappen bij Red Bull Racing lijken alsmaar groter en groter te worden. De drievoudig wereldkampioen, die afgelopen seizoen nog dominant naar de titel ging, begon dit seizoen ook geweldig. Maar inmiddels is de voorsprong van Red Bull compleet verdwenen en is de RB20 niet meer de snelste auto van de baan. Echter is dat niet het enige probleem voor Max en zijn team.

De Limburger heeft tot nu toe al vier krachtbronnen gebruikt dit seizoen, waarvan er één niet meer te herstellen is. De nieuwe motor, welke hij in Canada ontving, ging nog niet eens één vrije training mee, waarna de MGU-K het al begaf. Deze ochtend werd duidelijk dat de Honda-krachtbron niet meer te gebruiken was, waardoor een gridstraf onvermijdelijk is. Volgens De Telegraaf zal hij die straf tijdens de GP van België gaan nemen, net als dat in 2022 en 2023 gebeurde.

Maar net als in Canada ging het in Oostenrijk ook weer mis. De krachtbron die hij in Spanje nieuw in zijn Red Bull gezet zag worden, viel stil tijdens de eerste - en enige - vrije training op de Red Bull Ring. Op de rechte stuk kwam de RB20 stil te staan, waarna Verstappen over de radio duidelijk maakte dat hij een 'motorprobleem' had. De Oostenrijkse bolide rolde terug, waarna deze door de marshals richting de pitstraat geduwd werd. De sessie van Verstappen leek voorbij, maar Red Bull had een ander idee.

Auto gereset

De auto van Max Verstappen werd gereset door de monteurs van Red Bull, waarna deze weer naar behoren leek te werken. Al met al leek Verstappen te maken hebben gehad met een softwareprobleem tijdens VT1 in Oostenrijk. Hierdoor hoefde de Nederlander gelukkig niet te veel track time te missen en kon hij de belangrijke sessie vervolg geven. Wel zal het Red Bull op scherp gezet hebben, aangezien dit soort incidenten niet te vaak voor mogen komen, nu de andere teams zoveel dichterbij zijn gekomen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties