F1 Nieuws

Wolff wijt tegenvallend resultaat GP China aan Lewis Hamilton: 'Hij heeft dat ingesteld'

Wolff wijt tegenvallend resultaat GP China aan Lewis Hamilton: 'Hij heeft dat ingesteld'
BSR Agency
F1 Nieuws

Wolff wijt tegenvallend resultaat GP China aan Lewis Hamilton: 'Hij heeft dat ingesteld'

Wolff wijt tegenvallend resultaat GP China aan Lewis Hamilton: 'Hij heeft dat ingesteld'
BSR Agency

Volgens Toto Wolff is Lewis Hamilton zelf verantwoordelijk voor de afstelling van zijn auto, waar de Brit over klaagde tijdens de Grand Prix van China. Op het Shanghai International Circuit maakte Hamilton zijn auto met de grond gelijk, waarbij hij meerdere keren aangaf dat de W15 niet te besturen was.

"This car is so slow", zei Hamilton op een gegeven moment over de boordradio, toen hij al een aantal rondes achter Alpine-coureur Esteban Ocon zat en niet voorbij kon komen aan de Fransman. De Mercedes W15 deed niet wat Hamilton ermee wilde, wat op zaterdag al het geval was toen hij zich als achttiende kwalificeerde, maar na een knappe inhaalrace wist de Brit zich alsnog terug te knokken naar een achtste positie. Hiermee haalde hij vier punten op voor het team uit Brackley en samen met de zesde plaats George Russell gingen er twaalf punten naar het Duitse team.

Dat is een beter resultaat dan Hamilton had verwacht na de kwalificatie, maar voor Toto Wolff is het nog altijd niet goed genoeg. De Oostenrijker kreeg op zaterdag een flahsback aan hoe het is om terug te keren aan de top, toen Mercedes een tweede plaats scoorde in de Sprint, maar in de grote race was het team weer terug bij af.

"Het is gewoon niet goed genoeg. We hadden gisteren een klein hoogtepuntje met de tweede plaats in de sprint. De zesde en negende plaats zijn helemaal niet onze standaard", begint Wolff bij Sky Deutschland.

De Mercedes-baas wijt dat slechte resultaat deels aan de keuze van Lewis Hamilton. De Brit besloot om een hele andere richting op te gaan qua afstelling dan George Russell, welke totaal niet bleek te werken. Hierdoor moest hij op P18 beginnen en was een goed resultaat in de race eigenlijk al kansloos: "Nu kun je een andere reden vinden waarom dat het geval was. We hebben de auto absoluut verkeerd afgesteld. Dat was ook iets waarbij Lewis een ontwikkelingsrichting instelde die zo verkeerd was, dat de auto de bocht niet doorkwam. Nu gaan we in Miami iets aan de auto doen en dan zien we wel wat werkt. Maar je moet altijd weer opstaan. Zelfs na dit soort resultaten", aldus Wolff.

Hamilton klaagt over onderstuur

Waar Toto Wolff meent dat Hamilton zijn slechte resultaat aan zijn eigen gekozen afstelling te wijten heeft, was Hamilton zelf vooral in ongeloof. Hij had namelijk nog nooit in een auto gereden die zó slecht door een bocht kwam als de W15 deed in China. Hij had enorm veel last van onderstuur, meldde hij na de race.

"Ik heb nog nooit zoveel onderstuur gehad in mijn leven. Ik stuurde in op lage snelheid en wachtte, wachtte, wachtte... Ik dacht dat ik schade aan de auto had, net als sommige anderen, omdat er op een gegeven moment overal brokstukken rondvlogen. Maar het was gewoon de set-up die ik had gekozen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties