F1 Nieuws

Zinspeelt Helmut Marko op Red Bull-exit? 'Op dit moment...'

Zinspeelt Helmut Marko op Red Bull-exit? 'Op dit moment...'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Zinspeelt Helmut Marko op Red Bull-exit? 'Op dit moment...'

Zinspeelt Helmut Marko op Red Bull-exit? 'Op dit moment...'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse medium Laola1 op een bijzondere manier gereageerd op een vraag over zijn toekomst bij het Oostenrijkse raceteam. Volgens Marko zijn er namelijk andere dingen die momenteel belangrijker zijn om over na te denken.

Het is inmiddels bijna het verhaal van het seizoen (tot dusver) geworden: de interne onrust binnen Red Bull naar aanleiding van een intern onderzoek naar teambaas Christian Horner. De reden voor dat onderzoek? Seksueel grensoverschrijdend gedrag vanuit Horner naar een vrouwelijke medewerker van het raceteam uit het Britse Milton Keynes.

Vrijspraak Horner, maar

In Bahrein werd bekend dat Horner was vrijgesproken in het onderzoek, maar van rust was daarna allerminst sprake. Het vermeende bewijs tegen Horner werd namelijk doorgestuurd en Jos Verstappen sprak zich fel uit tegen de positie van de Britse teambaas. Tijdens het volgende raceweekend in Saoedi-Arabië kreeg de hele sage rondom de Red Bull-teambaas een nieuwe wending.

Marko zou er namelijk van verdacht worden het vermeende bewijs te hebben gelekt naar de media. Daardoor zou zijn positie bij Red Bull allerminst vast staan. Max Verstappen was er vervolgens als de kippen bij om zij mentor publiekelijk te 'backen'. De Nederlander liet namelijk weten dat hij zich geen toekomst zou kunnen inbeelden bij Red Bull zonder Marko.

Verstappen en Newey in trek

Inmiddels lijkt de storm rondom Red Bull iets te zijn gaan liggen, maar toch is er nog van alles aan de had achter de schermen. Verstappen zou namelijk op het verlanglijstje van Aston Martin staan en ook kreeg Red Bull-kopstuk Adrian Newey een miljoenenaanbod onder zijn neus geschoven door Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll.

Wat doet Marko?

De toekomst van de beide heren hierboven staat dus allerminst vast en Marko kreeg daarom de vraag of fans hem wel nog zullen gaan zien bij Red Bull nadat zijn contract afloopt in 2026. Of komt er zelfs een vroegtijdig vertrek van Marko bij Red Bull? "Nou, nou, ik zou zeggen dat er altijd gesprekken en discussies gaande zijn. Op dit moment zijn er andere zaken die ons bezighouden," aldus de oud-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties