F1 Nieuws

Aston Martin gaat vol voor Max Verstappen en doet Adrian Newey 'concrete aanbieding'

Aston Martin gaat vol voor Max Verstappen en doet Adrian Newey 'concrete aanbieding'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Aston Martin gaat vol voor Max Verstappen en doet Adrian Newey 'concrete aanbieding'

Aston Martin gaat vol voor Max Verstappen en doet Adrian Newey 'concrete aanbieding'
DPPI/BSR Agency

Adrian Newey, wellicht de belangrijkste man binnen Red Bull Racing, heeft een aanbieding gekregen vanuit Aston Martin. Dat weet Autosport.com te melden op vrijdag. De Britse renstal wordt in de komende periode mogelijk overgenomen door het Saoedische Aramco, waardoor er veel geld vrij zou komen bij het team uit Silverstone. Maar zelfs zonder die investering vanuit Aramco heeft Lawrence Stroll grootse plannen!

De Canadees, die in 2018 het Force India-team overnam en dat in Racing Point veranderde, wist in 2021 om 16.7% van de aandelen in Aston Martin te kopen en daarnaast het Britse automerk op de Formule 1-grid te krijgen. Sinds dat moment heeft Stroll meerdere grote investeringen gedaan. Maar de grootste moet nog gaan volgen. De vader van Aston Martin-coureur Lance Stroll wil Max Verstappen en Adrian Newey namelijk naar Silverstone halen.

Verstappen en Newey

Door de aanhoudende onrust binnen Red Bull Racing is het nog maar de vraag of Max Verstappen en Adrian Newey bij het Oostenrijkse team willen blijven. Van vooral Max Verstappen wordt gezegd dat hij al kijkt naar opties buiten Red Bull, aangezien Christian Horner aan lijkt te blijven als CEO en teambaas. Eén van die opties is Mercedes, waar Lewis Hamilton zijn zitje verlaat voor een kans bij Ferrari, maar ook Aston Martin heeft zich officieel gemeld.

In Jeddah zouden de eerste gesprekken tussen Verstappen en Aston Martin gestart zijn, waarbij Stroll Sr. zou hebben aangegeven koste nog moeite te willen sparen voor de Nederlander. Ook zou Adrian Newey bij Red Bull Racing weggeplukt moeten worden, omdat de Brit gezien wordt als de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Laatstgenoemde heeft inmiddels een concrete aanbieding van Aston Martin op zak, weet Autosport te melden.

Newey zou een 'big-money contract' ontvangen hebben vanuit Lawrence Stroll, waarmee hij evenveel zou gaan verdienen als de bestbetaalde coureurs. Dat zou betekenen dat Aston Martin een bedrag van tussen de 30 en 50 miljoen euro per jaar aan Adrian Newey aanbiedt. Stroll laat hiermee zien dat geld geen probleem is en dus ook Max Verstappen met gemak naar Silverstone zou kunnen halen, als hij daarvoor openstaat.

Als Newey naar Aston Martin gaat, is de kans een stuk groter dat Verstappen ook volgt, aangezien de Nederlander een goede band met hem heeft én veel te danken heeft aan Newey. Verstappen is telkens kampioen geworden in auto's van de meesterontwerper.

Honda

Maar niet alleen de mogelijke komst van Adrian Newey naar Aston Martin zou een reden voor Verstappen kunnen zijn om de overstap te maken. Ook motorfabrikant Honda, die nu de motoren ontwikkelen en leveren aan Red Bull Racing, zal zich in 2026 aansluiten bij Aston om een waar fabrieksteam te vormen. Mocht Verstappen hier oren naar hebben, kan hij zijn succesvolle relatie met zowel Newey als Honda voortzetten bij het team dat slechts 30 kilometer van Milton Keynes een nieuw, spectaculair hoofdkantoor gebouwd heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties