George Russell krijgt steun van Grosjean, Hamilton en Wolff na crash achter safety car!

Williams Racing

George Russell maakte een enorme blunder achter de safety car tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Toen hij zijn banden op temperatuur wilde houden vloog de coureur de muur in. Exact dezelfde fout maakte Romain Grosjean ook ooit, hij steunt Russell daarom volledig.

Tijdens de race in Imola, waar George Russell hard op weg was naar zijn eerste punt in de Formule 1, crashte de Williams-coureur achter de safety car. Russell schaamde zich enorm en biedt zijn excuses aan.

Hoewel George erg baalt, krijgt hij een oppepper van zijn collega’s. “George, je gaf alles. Het is oké om fouten te maken en het is oké om de pijn te voelen”, begint zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton onder de Instagram post van Russell.

“Ik heb meer fouten gemaakt dan ik mij kan herinneren. Je bent geweldig vriend. Houd je hoofd omhoog en blijf pushen, op naar de volgende”, aldus Hamilton.

Ook de teambaas van Mercedes reageert. “Iedereen zou moeten crashen achter de safety car. We hebben het gezien van de meest ervaren coureurs. Het voelt momenteel verschrikkelijk voor hem, maar hij zal in de toekomst een betere coureur worden”, zo vertelt Toto Wolff tegenover Autosport.

Deze zelfde fout maakte Romain Grosjean in 2018 in Baku, hij weet dus als geen ander hoe het voelt. “Man, ik weet hoe het is. Het zal even duren om het te vergeten, maar wat je doet is echt bijzonder. Blijf zo doorgaan”, aldus de Haas-coureur.

Omdat Toto zei dat iedereen zou moeten crashen achter een safety car, voelde Grosjean zich aangesproken. De coureur deelde het interview van Wolff op zijn Twitter en zei daarbij: “trouwens, ik ben nog vrij voor 2021.”

Net binnen