24 uur van Le Mans

Sebastian Vettel keert terug in de autosport met Porsche

Sebastian Vettel keert terug in de autosport met Porsche
©Porsche Motorsport
24 uur van Le Mans

Sebastian Vettel keert terug in de autosport met Porsche

Sebastian Vettel keert terug in de autosport met Porsche
©Porsche Motorsport

Aankomende week zal Sebastian Vettel terugkeren in de autosport, als hij een test met de Porsche Penske Motorsport Hypercar af zal nemen. De Duitser, viervoudig wereldkampioen in de Formule 1, mag op het Spaanse Aragón 36 uur in actie komen met de Porsche 963, welke later dit jaar op Le Mans in actie zal komen.

Aan het einde van het 2022 F1-seizoen ging Sebastian Vettel met pensioen. De voormalig Red Bull Racing- en Ferrari-coureur wist viermaal het wereldkampioenschap te winnen en kwam 53 keer als winnaar over de streep. Vorig seizoen wist Max Verstappen hem voorbij te steken als het gaat om overwinningen en de Nederlander is hard op weg om ook het aantal titels van Vettel te evenaren, maar dat neemt niks weg van de klasse van Vettel in zijn tijd in de Formule 1.

En voor fans van Seb is er goed nieuws. Hij keert terug in de autosport! Aankomende week gaat hij de Porsche 963 testen op het Spaanse Aragón, in aanloop naar het 2024 World Endurance Championship. De viervoudig F1-wereldkampioen zal voor het eerst plaatsnemen in een Le Mans Hypercar, als voorbereiding op de volwaardige test in Mannheim en Weissach.

"Ik kijk ernaar uit om de Porsche 963 te testen. Ik heb al de kans gekregen om een gevoel te krijgen voor de auto tijdens een rollout in Weissach", zo begint Vettel op de website van Porsche. "Ik heb altijd andere raceseries gevolgd en mijn nieuwsgierigheid naar endurance-evenementen moedigde me aan om het gewoon eens te proberen. Nu ben ik enthousiast over de lange run in Aragón en ik kijk uit naar mijn tijd achter het stuur."

Gaat Vettel deelnemen aan Le Mans?

Door deze test met een Le Mans Hypercar zijn fans uiteraard nieuwsgierig geworden of Vettel in de toekomst plannen heeft om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. Max Verstappen en Fernando Alonso [tweevoudig Le Mans-winnaar] hebben al aangegeven dat zij samen willen deelnemen aan de iconische endurance-race in Frankrijk en samen met Vettel zouden zij een legendarisch team kunnen vormen. Maar Vettel geeft aan dat hij nog geen plannen heeft gemaakt voor de toekomst.

"Het zal zeker wennen zijn, maar iedereen in het team is heel open en helpt me. Dit wordt een nieuwe ervaring voor me. We zullen dan zien wat er verder gebeurt in dit opzicht - op dit moment zijn er geen verdere plannen voor de toekomst", aldus de Duitser.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties