F1 Nieuws

'Achterbakse' Christian Horner onder vuur na opmerking over Sergio Pérez

'Achterbakse' Christian Horner onder vuur na opmerking over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Achterbakse' Christian Horner onder vuur na opmerking over Sergio Pérez

'Achterbakse' Christian Horner onder vuur na opmerking over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zich niet populair gemaakt in Mexico en bij fans van Sergio Pérez. Volgens Horner is het geweldig dat Checo de race in Azerbeidzjan heeft gewonnen, maar de topman van Red Bull wacht nog steeds op het moment dat Pérez een 'echte' race gaat winnen.

Als teamgenoot van Max Verstappen heeft Sergio Pérez vijf overwinningen behaald, welke allemaal kwamen op stratencircuits. In 2021 won hij in al in Azerbeidzjan (na een uitvalbeurt van Max), in 2022 won Pérez in Monaco en Singapore en in 2023 kwam Checo in Jeddah en wederom in Azerbeidzjan als eerste over de finish.

Horner is van mening dat Pérez nu officieel de koning van de stratencircuits is, maar hij zou graag zien dat de Mexicaan ook eens op een 'echt' circuit gaat winnen. Dat is hem nog niet gelukt in dienst van Red Bull.

"Checo doet zijn bijnaam 'King of the Streets' zeker eer aan. Een ongelooflijk weekend van hem", begint Horner bij RaceFans. "Nadat hij de Sprint al won, had hij natuurlijk een beetje geluk met de timing van de Safety Car (in de hoofdrace, red.). Maar nadat hij de leiding had genomen, bouwde hij op een gegeven moment een voorsprong van bijna vier seconden op en controleerde hij de race", is Horner complimenteus.

Nu op een normaal circuit

Sergio Pérez heeft het dus onwijs goed gedaan op stratencircuits, maar op de 'normale' banen heeft hij nog geen succes gehad voor Red Bull Racing. Dat moet beter, vindt Horner. Hij laat dan ook na de GP van Azerbeidzjan weten dat hij meer verwacht van Pérez.

"Hij moet het ook op een normaal circuit doen. Hij blinkt uit op stratencircuits, want al zijn overwinningen voor ons, waren op stratencircuits. Het is de tweede keer dat hij hier wint, hij won in Singapore, hij won in Monaco, won in Jeddah. Nu moet hij het nog op een echt circuit doen", aldus de Red Bull-baas.

Deze laatste opmerking van Horner is niet goed gevallen bij de fans van Pérez. Op Twitter wordt de Brit al achterbaks, respectloos en zelfs racist genoemd.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties