F1 Nieuws

'Formule 1-leiding heeft moeite met haat richting Max Verstappen'

'Formule 1-leiding heeft moeite met haat richting Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Formule 1-leiding heeft moeite met haat richting Max Verstappen'

'Formule 1-leiding heeft moeite met haat richting Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

In Bakoe werden fans 'getrakteerd' op het eerste sprintraceweekend van het seizoen. Zo werd er op vrijdag gekwalificeerd voor de race van zondag en waren er op zaterdag twee sessies te zien die volledig in het teken stonden van het nieuwe format.

De races zelf zorgden niet voor veel rumoer, maar na afloop van het weekend zijn de spanningen tussen Max Verstappen en George Russell men het meest bijgebleven. Verstappen en zijn Britse medecoureur raakten elkaar namelijk in de eerste ronde van de sprintrace. Door het contact liep Verstappen schade op aan zijn RB19. De schade was volgens Red Bull-teambaas Christian Horner goed voor een verlies in rondetijd van meer dan zeven tienden.

Na afloop van de race ging Verstappen daarom verhaal halen bij Russell. De jonge Brit was zich echter van geen kwaad bewust en stelde dat de actie volledig onopzettelijk was. De confrontatie tussen de beide heren eindigde met een duidelijke 'dickhead' van Verstappen richting Russell.

Spanningen op sociale media

Het gesprek van Verstappen en Russell zorgde voor de nodige spanning en sensatie op sociale media. Dat is ook niet gek, aangezien de Formule 1 het contact tussen de beide heren hevig uitmolk. In de reacties van de verschillende Instagram-berichten werd dan ook snel duidelijk wie de schuldige aan het incident was: Verstappen.

Fans reageerden massaal onder de berichten en stelden dat Verstappen zich niet zo moest aanstellen. De reacties van Verstappen tijdens en na afloop van de race laten echter een patroon zien. Ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel waren in het verleden veelvuldig over de boordradio te horen wanneer er contact was met een andere rijder.

Focus op Verstappen

De reacties zullen de tweevoudig wereldkampioen niet veel interesseren, maar het laat wel zien wat voor impact de Red Bull-coureur op de sport heeft. Het is namelijk een feit dat de boordradio's van coureurs die vooraan meedoen vaker worden uitgezonden dan de boordradio's van coureurs die in de achterste regionen van het Formule 1-veld opereren.

Toch zorgen de negatieve reacties online ook voor ander gedrag bij de fans. Zo werd de Nederlander in eerdere seizoenen - 2021 en 2022 - meermaals uitgefloten wanneer hij op het podium te zien was of een gesprekje hield na het behalen van een pole position.

Liberty Media smult

De reacties onder berichten op sociale media zijn zorgelijk, zeker als dergelijke reacties uitmonden in storend gedrag op het circuit. Voor Liberty Media is het echter goed dat er zoveel passie en emotie is gemoeid bij een Formule 1-race. Spraakmakende acties van coureurs en teams zorgen namelijk voor veel traffic, iets wat de sport, in hoeverre dat mogelijk is, nog meer mondiale bekendheid geeft.

Daarnaast is het volgens De Telegraaf een publiek geheim dat Formule 1-baas Stefano Domenicali een groot fan is van Verstappen. De Nederlander puilt immers uit van het karakter en steekt zijn mening nooit onder stoelen of banken. Het zorgt ervoor dat de sport een coureur als Verstappen hard nodig heeft, harder dan andersom.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties