F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op boze Red Bull-CEO: 'Op de achtergrond gebeurt veel meer'

Max Verstappen reageert op boze Red Bull-CEO: 'Op de achtergrond gebeurt veel meer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op boze Red Bull-CEO: 'Op de achtergrond gebeurt veel meer'

Max Verstappen reageert op boze Red Bull-CEO: 'Op de achtergrond gebeurt veel meer'
Red Bull Content Pool

Oliver Mintzlaff is sinds het einde van 2022 de CEO van de sportafdeling van Red Bull. Die positie werd gecreëerd na het overlijden van de oprichter en mede-eigenaar van Red Bull, Dietrich Mateschitz. Normaliter blijft de Duitser veel op de achtergrond en geeft hij amper interviews, maar dat was afgelopen weekend niet het geval. Mintzlaff liet van zichzelf horen in Bild, na uitspraken van Toto Wolff.

Al maandenlang probeert Toto Wolff Max Verstappen naar Mercedes te lokken. De grote baas van het team uit Brackley ziet Lewis Hamilton na dit seizoen vertrekken bij Mercedes en wil het zitje van de zevenvoudig wereldkampioen zo goed mogelijk opvullen. Welke coureur is dan beter dan Max Verstappen, op dit moment de beste coureur van het veld en regerend titelhouder.

Maar waar het charmeoffensief van Wolff wellicht 'fijn' aanvoelt voor Verstappen, is Mintzlaff er totaal niet van gediend. De Duitser gaf bij Bild aan dat hij het respectloos vond dat de baas van een ander team het constant heeft over een coureur van Red Bull. Mintzlaff reageerde dan ook fel op Wolff.

"Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams uitoefenen na jaren van achterstand. Maar ik denk dat Toto Wolff zich moet concentreren op zijn eigen problemen, want daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook niets met respect te maken als ik blijf praten over het personeel van andere teams. Dat is niet netjes."

Oliver Mintzlaff over Toto Wolff

Inmiddels heeft Toto Wolff ook weer gereageerd op Mintzlaff, waarbij de Oostenrijker meldde dat hij niet weet waarom de Red Bull-CEO zo kwaad op hem is. Max Verstappen weet dat misschien wel, dus werd hij door Motorsport.com geïnterviewd in Miami. De drievoudig wereldkampioen kreeg de vraag voorgeschoteld of hij verbaasd was met deze uitspraken van Mintzlaff en de timing ervan. Maar het blijkt dat Verstappen er al rekening mee had gehouden.

"Oliver is ook erg druk met andere dingen, hij doet niet alleen Formule 1. Hij is er niet altijd, maar hij krijgt alles mee. Als hij hier rondloopt, krijgt hij daar natuurlijk vragen over. Uiteindelijk is dat misschien ook zijn rol. Maar op de achtergrond gebeurt er natuurlijk veel meer dan wat hier net gezegd wordt", zo begint Verstappen.

Relatie met Mintzlaff

Sinds anderhalf jaar moet Verstappen dus samenwerken met Mintzlaff, die de rol van Mateschitz bij Red Bull Racing heeft overgenomen. De Limburger laat weten dat hem dat erg goed bevalt en dat zijn relatie met de Duitser meer dan goed te noemen is.

"Ik praat best veel met hem. Voor mij is hij meer in beeld gekomen sinds Dietrich Mateschitz is overleden. Voor die tijd wist ik al dat hij bij Red Bull werkte en wat hij deed. Maar na die tijd is hij meer naar voren geschoven en dan krijg je automatisch meer contact. Maar dat gaat heel goed, we hebben een heel goede band."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties