F1 Nieuws

'Adrian Newey en Red Bull Racing gaan gesprekken aan na vertrekwens meesterontwerper'

'Adrian Newey en Red Bull Racing gaan gesprekken aan na vertrekwens meesterontwerper'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Adrian Newey en Red Bull Racing gaan gesprekken aan na vertrekwens meesterontwerper'

'Adrian Newey en Red Bull Racing gaan gesprekken aan na vertrekwens meesterontwerper'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing en Adrian Newey gaan de komende dagen om de tafel, om de situatie omtrent de meesterontwerper te bespreken. De Brit, die in totaal 25 kampioenschappen heeft gewonnen in de Formule 1, zou een vertrekwens hebben door een voortdurende vete tussen Christian Horner en Helmut Marko. Vooral de relatie tussen Horner en Newey zou onder spanning staan.

In het verleden waren de Britten erg close met elkaar, waarbij Horner zelf één van de belangrijkste personen was om Newey naar Milton Keynes te halen. Maar volgens ingewijden is de relatie tussen beiden ernstig bekoeld, zeker nadat Horner beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vrouw die Horner beschuldigde, zijn assistente, was ook de assistente van Newey.

Naast het feit dat Horner zich niet zou hebben gedragen op de werkvloer, zou Newey ook helemaal klaar zijn met alle ophef binnen het team, iets waar Max Verstappen zich eerder ook al over uitsprak. Volgens Verstappen is een 'rustige en vredige omgeving' noodzakelijk voor hem om te blijven, maar die kan op dit moment niet gegarandeerd worden. Dit heeft ook Newey gemerkt, waardoor hij wil vertrekken.

Red Bull wist van niks

Inmiddels is er meer duidelijk over de situatie omtrent Newey. Wat in ieder geval zeker is, is dat Red Bull Racing niks afwist van zijn vertrekwens of enige onvrede over de gang van zaken binnen het team. Eerder liet de Oostenrijkse renstal in een officiële reactie al weten dat zij niks hadden gehoord over een vertrek van Newey en dat hij 'gewoon' tot en met het einde van 2025 onder contract staat bij het team.

Volgens The Guardian is het geen wonder dat Red Bull overdonderd werd door dit nieuws. Newey had zijn vertrekwens intern nog niet aangekaart, maar dat zal de komende dagen wel gaan gebeuren. In de dagen voorafgaand aan de Grand Prix van Miami zal het management van Red Bull aan tafel gaan met Adrian Newey, om de hele situatie te bespreken. Wellicht kan er uit deze gesprekken nog een manier gevonden worden om alsnog door te gaan bij Red Bull Racing.

Ferrari wil Newey strikken

Maar de kans is ook aanwezig dat Newey wel degelijk vertrekt. In Miami zit hij hoogstwaarschijnlijk nog aan de pitmuur, maar het is nog maar de vraag hoe lang hij daar blijft zitten. Er is op dit moment geen aanwijzing dat de Chief Technical Officer per direct bij Red Bull Racing wil vertrekken, maar wellicht brengt een bod van Ferrari daar verandering in.

Volgens Gazzetta dello Sport hebben Fred Vasseur, John Elkann en Ferrari een bedrag van €100 miljoen over om Newey naar Maranello te halen. Een deel hiervan zal aan Red Bull overgemaakt moeten worden, om hem uit zijn contract te kopen. Anders moet Newey wachten tot zijn huidige verbintenis afloopt in 2025, waarna hij hoogstwaarschijnlijk ook nog een jaar aan de zijlijn toe zal moeten kijken.

Ferrari wil, volgens Italiaanse media, niet tot 2027 wachten, waardoor zij een grote zak geld klaar hebben staan om Newey eerder naar het team te halen. Samen met Lewis Hamilton en Charles Leclerc moet Newey het nieuwe sterteam vormen bij Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties