F1 Nieuws

BREAKING: 'Adrian Newey laat Max Verstappen achter en vertrekt bij Red Bull Racing'

BREAKING: 'Adrian Newey laat Max Verstappen achter en vertrekt bij Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BREAKING: 'Adrian Newey laat Max Verstappen achter en vertrekt bij Red Bull Racing'

BREAKING: 'Adrian Newey laat Max Verstappen achter en vertrekt bij Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare en goed ingevoerde Auto, Motor und Sport gaat Adrian Newey vertrekken bij Red Bull Racing. De Brit, ook wel gezien als het meesterbrein achter de dominante bolides van Max Verstappen, zou ontevreden zijn over de situatie binnen het team. Er is namelijk al maanden een machtsstrijd gaande achter de schermen bij Red Bull.

In 2006 maakte Newey de overstap naar Red Bull Racing, waar hij inmiddels onderdeel is geworden van het meubilair. In zijn carrière als ontwerper heeft Newey veel successen geboekt in de Formule 1, waarbij zijn auto's in totaal 25 titels hebben gewonnen. Ook Max Verstappen is al jaren dominant in bolides van Newey, waarbij hij in 2021, 2022 én 2023 het kampioenschap wist te winnen. Ook dit seizoen ziet het er naar uit dat Verstappen een winnende auto heeft gekregen van Newey en zijn team.

De Brit wordt gezien als de beste ontwerper aller tijden en met hem in het team leek Red Bull Racing onverslaanbaar, nu ze eindelijk een goede motor hadden. Maar de kans is aanwezig dat het team binnen de kortste keren in elkaar gaat storten. De reden: Adrian Newey gaat vertrekken bij Red Bull. Dat weet Auto, Motor und Sport op donderdagmiddag te melden.

Newey naar Ferrari?

Al jaren wordt er geaasd op Newey, door meerdere teams. Vooral Ferrari heeft meerdere pogingen ondernomen om de meesterontwerper naar Maranello te halen. Tot nu toe was dit onsuccesvol, omdat Newey zich thuis en op zijn gemak voelde bij Red Bull Racing. Maar dat is inmiddels voorbij, door de voortdurende vete tussen Christian Horner en Helmut Marko.

Max Verstappen heeft eerder al gedreigd met een vertrek bij het Oostenrijkse team als de topmannen door blijven gaan met ruziën en ook Newey heeft nu zijn punt duidelijk gemaakt: hij is er klaar mee. Volgens ingewijden wilde Christian Horner hem terugzetten naar het hyperproject van Red Bull - de RB17 - zodat het salaris van Newey geen onderdeel meer is van het budgetplafond, maar daar heeft de Brit geen oren naar. Hij wil blijven werken in de Formule 1. Dat zijn de hoofdredenen voor zijn aanstaande vertrek bij Red Bull.

Het is nog onduidelijk waar Newey heen zal gaan, maar Ferrari zal zeker een poging doen om hem naar Maranello te lokken. Zou Fred Vasseur dit lukken, zou hij een superteam creëeren, nadat hij ook Lewis Hamilton al heeft weten te strikken.

Wanneer kan Newey vertrekken?

Het contract van Adrian Newey loopt nog door tot en met het einde van 2025, maar volgens AMuS is de kans aanwezig dat Newey zijn contract niet eens uit zal zitten. Hij wil zo snel mogelijk vertrekken uit Milton Keynes en zich aansluiten bij een nieuwe renstal, zodat hij zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op de regelwijziging in 2026.

Dat zou betekenen dat Newey mogelijk al na dit seizoen Max Verstappen achter zal laten bij Red Bull Racing, waar de drievoudig wereldkampioen nóg meer druk op zijn schouders zal krijgen. Verstappen wordt zelf ook al weken in verband gebracht met een vertrek bij zijn huidige team en nu Newey weggaat, vergroot dat de kans dat ook Verstappen het schip zal verlaten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties