F1 Nieuws

'Als Christian Horner Red Bull verlaat kan ook Adrian Newey vertrekken'

'Als Christian Horner Red Bull verlaat kan ook Adrian Newey vertrekken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Als Christian Horner Red Bull verlaat kan ook Adrian Newey vertrekken'

'Als Christian Horner Red Bull verlaat kan ook Adrian Newey vertrekken'
Red Bull Content Pool

Volgens de doorgaans zéér goed ingevoerde Joe Saward hebben Christian Horner en Adrian Newey een onwijs hechte band. De twee kunnen zelfs zo goed met elkaar opschieten, dat ze allebei een clausule in hun contract zouden hebben, wat aangeeft dat ze Red Bull Racing kunnen verlaten, als de ander ook weg gaat/moet.

Het laatste lijkt te gaan gebeuren bij Christian Horner. De teambaas en CEO van Red Bull Racing staat onder grote druk, nadat De Telegraaf op maandag wist te melden dat er een onderzoek gaande was naar grensoverschrijdend gedrag van de Brit. Vanuit het overkoepelende bedrijf - energieblikjesgigant Red Bull - is er een onafhankelijke en ervaren advocaat op het gebied van dit soort zaken aangesteld om Horner te onderzoeken.

Erik van Haren, de journalist die als eerste met dit nieuws kwam, weet dat het erg lastig wordt voor Horner om zijn positie te behouden binnen Red Bull. Ook Christijan Albers meent dat de Brit bijna niet meer terug kan keren als teambaas en CEO van een bedrijf met meer dan duizend werknemers, nadat er zo'n beschuldigingen aan zijn adres zijn gedaan. Maar dat kan Red Bull Racing nog weleens duur komen te staan...

Adrian Newey

Volgens Joe Saward zou Adrian Newey ook kunnen vertrekken als Red Bull besluit om Christian Horner de deur te wijzen. Ook als hij zelf besluit om op te stappen, iets wat hem is aanbevolen door het Oostenrijkse bedrijf, is er een uitgang voor Newey. Onlangs tekende de meesterontwerper een langdurig contract bij Red Bull Racing, maar in dat contract - en in die van Horner - staat volgens Saward een clausule dat als één van de twee weggaat, de ander ook zonder problemen de deur uit kan lopen.

"Het wordt al langere tijd aangenomen dat Christian Horner en Adrian Newey contracten hebben die elkaar beschermen. Als de ene vertrek, kan de ander dat ook doen. Het is nog nooit bevestigd, maar het zorgt er wel voor dat het een interessante periode gaat worden als er iets gaat gebeuren met Horner", aldus Saward op zijn X-account.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties