F1 Nieuws

Motorsport-Total onthult bijzondere reden voor ontslag Adrian Newey

Motorsport-Total onthult bijzondere reden voor ontslag Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Motorsport-Total onthult bijzondere reden voor ontslag Adrian Newey

Motorsport-Total onthult bijzondere reden voor ontslag Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Na F1-Insider meldt nu ook het zéér betrouwbare Motorsport-Total dat Adrian Newey officieel zijn ontslagbrief heeft ingediend bij Red Bull Racing. Volgens het Duitse medium, onderdeel van het Motorsport.com netwerk, is er een bijzondere reden voor het vertrek van Newey. De Brit zou namelijk kwaad zijn over de manier van spreken van Christian Horner tijdens een interview, eind vorig jaar.

De komende uren of dagen wordt er een officiële aankondiging van Red Bull Racing verwacht, waarin zij duidelijk zullen maken dat Adrian Newey het team na 18 jaar gaat verlaten. De meesterontwerper kwam in 2006 over van McLaren en heeft een groot aandeel gehad in het succes van het Oostenrijkse team, maar zal de 2026-regelwijziging niet meer meemaken met Max Verstappen aan zijn zij. Volgens goed ingevoerde bronnen is Newey uiterlijk aan het begin van 2025 vertrokken bij Red Bull.

En het is niet zomaar dat Newey heeft besloten om de deur achter zich dicht te trekken in Milton Keynes. De Brit, die altijd een goede relatie had met Christian Horner, is helemaal klaar met de machtsstrijd tussen Horner en Helmut Marko. Maar ook een interview van Horner met Motorsport.com, afgegeven aan het einde van 2023, is niet goed gevallen bij Newey.

Interview Horner

Op 30 december van 2023 had Motorsport.com een interview met Christian Horner, waarin de CEO van Red Bull Racing duidelijk maakte dat de rol van Newey binnen het team flink veranderd was over de afgelopen jaren. Zo zou hij steeds minder invloed hebben op de ontwikkeling van de auto en hadden vooral de mensen die onder Newey werkten [o.a. Pierre Waché] fantastisch werk geleverd.

Volgens Horner was Red Bull 'niet afhankelijk' van Newey en hij maakte een vergelijk met voetbalclub Manchester United. Zij verloren in het verleden topspits Eric Cantona, waarvan velen dachten dat dat het einde van Manchester United zou betekenen. Maar niets bleek minder waar. Het team was daarna net zo succesvol als met de Fransman. Dit zou ook zo zijn voor Red Bull Racing en Adrian Newey, volgens Horner.

Familie Newey pissig

Dit interview is in het verkeerde keelgat geschoten bij Adrian Newey en zijn familie. Dat werd duidelijk aan de reactie van zijn vrouw, Amanda Newey, op Twitter [nu X]. Zij liet weten dat de woorden van Horner 'onzin' waren, onder de post van het interview. Het moge duidelijk zijn dat Horner er dus voor heeft gezorgd dat Red Bull haar meesterontwerper kwijt gaat raken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties