F1 Nieuws

'AlphaTauri heeft bod van 800 miljoen dollar afgeslagen'

'AlphaTauri heeft bod van 800 miljoen dollar afgeslagen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'AlphaTauri heeft bod van 800 miljoen dollar afgeslagen'

'AlphaTauri heeft bod van 800 miljoen dollar afgeslagen'
Red Bull Content Pool

Oud-coureur Robert Doornbos heeft in het Ziggo Sport Race Café laten weten dat AlphaTauri een bod van maar liefst 800 dollar heeft afgeslagen. Daarnaast denkt oud-pitreporter Jack Plooij dat Red Bull van het zusterteam af wil vanwege de tegenvallende resultaten.

AlphaTauri ging voorheen door het leven als Toro Rosso. De naam is een directe vertaling van Red Bull in het Italiaans. In de beginjaren werd Toro Rosso gebruikt als opleidingsteam voor Red Bull-junioren. De gedachte hierachter was dat jonge talenten Formule 1-ervaring konden opdoen bij Toro Rosso voordat ze de overstap maakten naar het grote Red Bull.

In 2020 volgde er een naamsverandering van Toro Rosso. Red Bull wilde namelijk haar eigen kledingmerk, genaamd AlphaTauri, meer naamsbekendheid geven. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft echter laten weten dat er in de toekomst opnieuw een naamsverandering mogelijk is van AlphaTauri. Dit zou alles te maken hebben met de twijfels die de nieuwe Red Bull-top heeft over het voortbestaan van de Italiaanse renstal.

Kostenplaatje

Die twijfels hebben alles te maken met het feit dat AlphaTauri momenteel meer geld kost dan dat het binnen brengt. Daarnaast zijn er ook steeds meer partijen die zich willen mengen in het Formule 1-circus, iets wat ook Doornbos inziet. "AlphaTauri staat nog steeds te koop. Er is onlangs zelfs een bod van 800 miljoen dollar afgeslagen en dan heb je het over heel erg veel geld", begint de voormalig Minardi-coureur.

Doornbos denkt te weten wie er een bod op AlphaTauri heeft gedaan. "Ik denk dat Andretti erachter zit samen met General Motors. Die halen zo ergens 800 miljoen dollar vandaan." Volgens Plooij is het echter opmerkelijk dat de Red Bull-leiding het bod heeft afgeslagen. "Na de dood van Dietrich Mateschitz is er een nieuw bestuur gekomen en ik kan me voorstellen dat die graag van AlphaTauri af willen."

Nieuwe aanpak

De reden dat het bod is afgeslagen lijkt echter voor de hand liggender dan gedacht. Onlangs maakte AlphaTauri namelijk bekend dat het na 2023 afscheid neemt van teambaas Franz Tost. De Oostenrijker zal nog wel verbonden blijven aan het team uit Faenze, maar zal vanaf 2024 een adviserende rol bekleden.

Als vervanger voor Tost zijn Ferrari-topman Laurent Mekies en voormalig FIA-topman Peter Bayer aangesteld. De beide heren zullen vanaf 2024 samen de rol van teambaas gaan vervullen bij AlphaTauri.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties