F1 Nieuws

AMuS: 'Aston Martin mogelijk voorbij aan Mercedes'

AMuS: 'Aston Martin mogelijk voorbij aan Mercedes'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

AMuS: 'Aston Martin mogelijk voorbij aan Mercedes'

AMuS: 'Aston Martin mogelijk voorbij aan Mercedes'
Aston Martin F1 Media

De eerste testdag begon dramatisch voor Aston Martin. Nadat Felipe Drugovich voor het eerst uit de pits kwam, moest hij zijn auto na vier bochten al stilzetten met een elektronisch probleem. Later op de dag moest Fernando Alonso nog anderhalf uur stilzitten, omdat de vloer beschadigd was tijdens een pitstop oefening. Maar uiteindelijk sloot Aston Martin de dag goed af.

Alonso wist namelijk een positieve tijd neer te zetten aan het einde van de eerste testdag, door op de mediumband naar de tweede plek te rijden. De Spanjaard had slechts 0.029 seconde achterstand op Max Verstappen, de snelste en meest productieve coureur van de donderdag.

Door die snelle tijd was de Aston Martin AMR23 sneller dan Ferrari en Mercedes, al zeggen tijden natuurlijk niet veel op de eerste dag. Maar de bolide van Alonso lag ook erg goed op het asfalt en leek goed te reageren op enige input van de tweevoudig wereldkampioen. Er kwamen dan ook alleen maar positieve geluiden uit de Aston Martin-garage.

Beter dan Mercedes?

Maar de AMR23 viel niet alleen in hun eigen garage op. Ook de andere teams hebben hun oog laten vallen op 'The Green Machine'. Het Duitse Auto, Motor und Sport laat weten dat er een F1-monteur van een ander team denkt dat Aston Martin wel eens hoge ogen kan gaan gooien in 2023.

"Ze (Aston Martin, red.) zijn misschien Mercedes voorbij op dit punt in het seizoen", aldus een monteur bij AMuS. Kan Alonso voor het eerst in meer dan tien jaar weer meestrijden om de F1-titel?!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties