F1 Nieuws

Aston Martin onderneemt poging om Max Verstappen en Adrian Newey te strikken

Aston Martin onderneemt poging om Max Verstappen en Adrian Newey te strikken
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Aston Martin onderneemt poging om Max Verstappen en Adrian Newey te strikken

Aston Martin onderneemt poging om Max Verstappen en Adrian Newey te strikken
Red Bull Content Pool

Aston Martin gaat wellicht de volgende bestemming worden van Max Verstappen, zo meldt Formu1a.uno. Het doorgaans zéér betrouwbare medium - welke onder andere als eerste wist te melden dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou vertrekken en inmiddels de officiële partner van Sky Sports Italia is - heeft weten te onthullen dat er in Jeddah gesprekken tussen Aston Martin en Max Verstappen zijn geweest.

De situatie van Verstappen binnen Red Bull Racing zijn al enkele weken hectisch. De Nederlander heeft zijn steun uitgesproken aan Helmut Marko, die in een machtsstrijd zit met Christian Horner en de Thaise eigenaren van Red Bull GmbH. Autosport.com wist al te melden dat Verstappen en Marko in het geheim een clausule in het contract van de drievoudig wereldkampioen hebben gezet, waarmee hij het team kan verlaten als Marko ook vertrekt.

Een vertrek van Marko bij Red Bull lijkt inmiddels zeer realistisch en voorafgaand aan het raceweekend in Saoedi-Arabië liet de Oostenrijker al weten dat hij Verstappen 'niet in de weg zou staan' als hij Red Bull Racing zou willen verlaten. Mocht dat gebeuren, leek de meest logische bestemming het Mercedes van Toto Wolff, maar volgens Formu1a.uno heeft nu ook Aston Martin zich als serieuze optie gemeld.

Aramco wil Verstappen en Newey strikken

Er gaan namelijk al langer geruchten dat Aramco, de Saoedische oliemaatschappij en hoofdsponsor van Aston Martin, het team van Lawrence Stroll over wil nemen. Aramco is onderdeel van het PIF [Public Investment Fund] van de Saoedische koninklijke familie, met een geschatte waarde van 850 miljard euro (!). Het Saoedische bedrijf heeft zijn pijlen nu ook gericht op Max Verstappen, die de nieuwe stercoureur van het team moet worden, als Fernando Alonso de Formule 1 verlaat.

In Jeddah heeft Aramco duidelijk gemaakt dat ze geen middel onbeproefd laten om Max Verstappen te strikken. Ze lieten weten bereid te zijn om de portemonnee te trekken om de Nederlander te overtuigen. Het idee van Aramco is om Verstappen in 2026 naar Silverstone te lokken, waar hij wederom kan samenwerken met Honda - de motorfabrikant waarmee hij al zijn kampioenschappen won. De Japanse fabrikant zal namelijk een fabrieksteam vormen met Aston Martin vanaf het 2026-seizoen, als de nieuwe motorreglementen van start gaan.

Maar naast Max Verstappen wordt ook Adrian Newey achterna gezeten door Lawrence Stroll en Aramco. Newey heeft eerder al aangegeven dat hij het liefst niet buiten Engeland te werk gaat en bij Aston Martin kan die wens verwezenlijkt worden. Daarnaast kan Newey bij de autofabrikant helemaal los gaan en zijn eigen auto's ontwerpen, zoals hij eerder al met de Aston Martin Valkyrie heeft gedaan. Ook met Newey zou zijn gesproken in Jeddah, die samen met Max Verstappen de overstap zou moeten maken van Red Bull Racing naar het team uit Silverstone.

Aston Martin leek al de ideale optie

Onlangs liet Motorsport.com al weten dat Aston Martin mogelijk de ideale optie zou zijn voor Max Verstappen, mede door het feit dat Stroll Senior [en dus Aramco] geen geld zullen sparen om de Nederlander naar het team te halen. Maar ook de aanwezigheid van Honda, waar Verstappen een zeer goede relatie mee heeft, zou een reden voor hem zijn om de gok te wagen en over te stappen naar Aston Martin, zeker met de aanhoudende onrust binnen Red Bull.

Deze onthulling van het Italiaanse Formu1a.uno maakt een eventuele overstap van Max Verstappen alleen maar realistischer en zal Toto Wolff nog meer onder druk zetten om de Limburger naar Brackley te halen, waar hij de opvolger van Lewis Hamilton zou moeten worden. Het gaan een aantal spannende maanden worden voor Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties