F1 Nieuws

Aston Martin in zak en as: 'Als er zo iemand spint, dan is er iets goed mis'

Aston Martin in zak en as: 'Als er zo iemand spint, dan is er iets goed mis'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Aston Martin in zak en as: 'Als er zo iemand spint, dan is er iets goed mis'

Aston Martin in zak en as: 'Als er zo iemand spint, dan is er iets goed mis'
Red Bull Content Pool

Aston Martin-teambaas Mike Crack heeft laten weten dat er iets goed mis is met de huidige richting die zijn formatie op beweegt. In Mexico-Stad spinde Fernando Alonso immers meerdere keren en volgens Crack is het goed mis als een coureur van zijn kaliber zoiets overkomt.

Het team van Aston Martin weet even niet waar het het zoeken moet. Aan het begin van het seizoen wist de formatie uit Silverstone immers nog geregeld op het podium te staan, maar inmiddels is het vechten om überhaupt richting de top tien te eindigen.

Waar Lance Stroll in Austin nog als zevende over de streep kwam en daarmee kostbare punten binnensleepte voor zijn equipe, was het in Mexico-Stad huilen met de pet op. Aston Martin zag namelijk haar beide coureurs uitvallen vanwege technische problemen.

Door de mindere vorm van Aston Martin is het team van de tweede stek afgezakt naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Het gat naar nummer vier McLaren is 'maar' twintig punten, maar gezien de vorm van de papaya-oranje formatie lijkt zo'n gat niet zomaar te worden gedicht.

Dan is er iets mis

Het moet dan ook beter bij Aston Martin, ziet ook Crack in. In gesprek met het AS geeft de Britse teambaas aan dat er momenteel hard wordt gewerkt met de engineers om de AMR23 van Alonso en Stroll weer op het juiste pad te krijgen.

"Hij (Alonso, red.) heeft meer dan 30 races gewonnen en heeft twee kampioenschappen achter zijn naam staan, dus als zo iemand spint, dan is er iets goed mis. Hij was niet gelukkig en we moeten hem dan ook een betere auto geven. Als we onze coureurs geen goede auto geven, dan kunnen ze niets doen en zijn ze passagiers", begint Crack.

Onredelijke dingen

Aston Martin weet waar we de problemen liggen volgens Crack. "Als je de weg kwijt bent, dan ga je onredelijke dingen uitproberen. Dat is niet het geval bij ons. We hebben de laatste paar races met de engineers gesproken om het starten uit de pitstraat te evalueren en het is belangrijk dat we de verzamelde gegevens leren begrijpen. We moeten pragmatische beslissingen nemen en dat is niet makkelijk, maar wel het juiste om te doen als we vooruit willen komen", aldus Crack.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties