F1 Nieuws

Autolegende ziet nadeel voor Max Verstappen door vertrek Adrian Newey

Autolegende ziet nadeel voor Max Verstappen door vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Autolegende ziet nadeel voor Max Verstappen door vertrek Adrian Newey

Autolegende ziet nadeel voor Max Verstappen door vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Voormalig presentator van Top Gear Jeremy Clarkson heeft in zijn column voor The Sun zijn licht laten schijnen op het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing. Volgens de autofreak is Newey van onschatbare waarde voor Red Bull. Daarom denkt de Engelsman dat het team waar Newey heengaat, meer kans gaat maken om te winnen.

Na negentien seizoenen gaat Newey het topteam van Red Bull verlaten. De machtsstrijd binnen de Oostenrijkse renstal schijnt nu echt door te brokkelen richting de organisatie. Ondanks dat het seizoen tot nu toe succesvol verloopt, lijkt het erop dat het team uit elkaar dreigt te vallen.

Newey wordt door velen gezien als de beste F1-ontwerper aller tijden. Bij Williams, Mclaren en Red Bull wist hij meerdere auto's te ontwerpen die een wereldkampioenschap wonnen. Topcoureurs als Alain Prost, Sebastian Vettel en Max Verstappen hebben met Newey een titel gewonnen.

Clarkson richt zich tot Newey

Clarkson is zeer benieuwd naar de vervolgstappen die Newey gaat nemen. "Het is een grote vraag. In de late 90’s domineerde McLaren met Newey zijn auto’s, dus het was duidelijk wat er zou gebeuren toen hij bij Red Bull aan de slag ging. Het is heel simpel: als Adrian Newey jouw auto ontwerpt, is de kans heel erg groot dat je wint", liet Clarkson weten in zijn column.

Newey zal na het eerste kwartaal van 2025 vertrekken bij het team van Red Bull. Met de woorden van Clarkson in het achterhoofd zou het dus kunnen dat Red Bull vanaf 2026 niet meer de dominante kracht is in de Formule 1. De RB20, de 2025-bolide van Red Bull, is al klaar en dus zal Newey's vertrek geen grote gevolgen hebben voor de bolide van aankomend jaar.

Toekomstplannen Newey

Clarkson houdt alle opties open. Het zou de Engelsman ook niet verbazen dat Newey na de laatste Grand Prix zal verdwijnen.

"Waar hij naartoe zal gaan? Sommige mensen zeggen dat hij naar Lewis Hamilton gaat bij Ferrari, andere mensen zeggen weer dat hij samen met Max Verstappen bij Mercedes eindigt. Maar er is nog een mogelijkheid. Afgelopen jaar is Newey begonnen aan een nieuwe zeilboot. Hij is nu 65 jaar oud, wie weet? Misschien besluit hij wel weg te gaan uit de Formule 1 om zijn laatste goede jaren zeilend over de wereld te zeilen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties