F1 Nieuws

Britse media: 'Adrian Newey heeft contract bij Ferrari getekend en gaat auto Lewis Hamilton ontwerpen'

Britse media: 'Adrian Newey heeft contract bij Ferrari getekend en gaat auto Lewis Hamilton ontwerpen'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Britse media: 'Adrian Newey heeft contract bij Ferrari getekend en gaat auto Lewis Hamilton ontwerpen'

Britse media: 'Adrian Newey heeft contract bij Ferrari getekend en gaat auto Lewis Hamilton ontwerpen'
Michael Potts/BSR Agency

Volgens Mail Sport, de sportafdeling van de Daily Mail, heeft Adrian Newey al een nieuw contract getekend in de Formule 1. De Brit, die vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Miami aankondigde te vertrekken bij Red Bull Racing, zal zijn carrière voortzetten in Maranello, waar hij zich aan zal sluiten bij Ferrari. Dat hebben bronnen uit Italië aan de Daily Mail laten weten.

Al sinds het moment dat Newey heeft aangekondigd te vertrekken bij Red Bull, gaan er al geruchten dat Ferrari zijn nieuwe bestemming zou worden. Een aantal jaar geleden had de topontwerper al door laten schemeren dat hij baalde van het feit dat hij nog nooit bij het iconische raceteam gewerkt had en dat hij zelfs twee keer een aanbod had afgewezen. Maar het lijkt erop alsof drie keer scheepsrecht is voor Fred Vasseur en zijn team.

Onlangs hebben Ferrari en Newey al een geheime ontmoeting gehad in Londen, waar een potentiële overstap al besproken werd en volgens bronnen uit Italië heeft Vasseur beet. Adrian Newey zal naar Ferrari vertrekken en vanaf 2025 onderdeel zijn van het Italiaanse team. Newey kan daar direct aan de slag gaan, omdat zijn manager - Eddie Jordan - ervoor heeft gezorgd dat hij na het eerste kwartaal van 2025 zich bij elk ander team kan aansluiten. Dat lijkt Ferrari te gaan worden.

Contract al getekend

Daily Mail meldt dat Newey zijn nieuwe contract al getekend heeft en dat hij daarmee zal gaan samenwerken met Lewis Hamilton, die eerder dit jaar duidelijk maakte dat hij naar Ferrari zou vertrekken in 2025. De zevenvoudig wereldkampioen zal dus kunnen genieten van een Newey-ontworpen bolide, aangezien de topontwerper afgelopen week nog aangaf dat hij nog niet klaar was in de Formule 1. Het liefst zou hij nog vier of vijf jaar doorgaan bij een nieuw team.

Hamilton wil Newey bij Ferrari hebben

Als er één iemand geweldig blij is met de komst van Newey naar Ferrari, dan is dat Lewis Hamilton wel. De Brit lijkt een geweldige keuze te hebben gemaakt als het gaat om zijn carrièreswitch, aangezien Ferrari op dit moment hét team is dat overal personeel weet weg te snoepen. Deze week werden er ook weer twee belangrijke personen bij Mercedes weggehaald en Adrian Newey lijkt aan dat lijstje toegevoegd te kunnen worden.

Onlangs liet Hamilton al weten dat het voor hem een voorrecht zou zijn om met Newey samen te werken. De huidig Mercedes-coureur, die in 2025 in het rood zal gaan rijden, zei in Miami dat Newey bovenaan het lijstje stond van mensen met wie hij nog zou willen werken.

"Ze [Ferrari, red.] hebben een geweldig team, ze boeken enorme vooruitgang en hun auto is dit jaar sneller, maar het zou een voorrecht zijn om met hem samen te werken. Als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou Newey absoluut bovenaan staan. Elk team zou het geluk hebben om met hem samen te werken", zo zei Hamilton in Miami, toen net duidelijk geworden was dat Newey zou vertrekken bij Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties