F1 Nieuws

'Adrian Newey en Ferrari hadden geheime afspraak in Londen'

'Adrian Newey en Ferrari hadden geheime afspraak in Londen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Adrian Newey en Ferrari hadden geheime afspraak in Londen'

'Adrian Newey en Ferrari hadden geheime afspraak in Londen'
Red Bull Content Pool

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport hebben Adrian Newey en Frédéric Vasseur elkaar ontmoet in Londen om het te hebben over een mogelijke Ferrari-transfer. Volgens de Italiaanse krant zou de aankondiging van Newey's Ferrari-overstap na de Grand Prix van Miami volgen.

Eerder deze week (30 april) werd bekend dat Newey graag zou willen vertrekken bij Red Bull. Vandaag (1 mei) werd bekend dat Newey Red Bull inderdaad zal verlaten. De Brit zal in het eerste kwartaal van 2025 zijn biezen pakken bij de Oostenrijkse formatie.

Reden voor vertrek

De reden voor Newey's beslissing zou de interne onrust zijn binnen Red Bull. Al sinds het begin van het jaar is het namelijk onrustig binnen de Oostenrijkse formatie en dat lijkt nu dus de eerste echte consequenties met zich mee te brengen.

Ook zou een interview van Red Bull-teambaas Christian Horner in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Daarin liet Horner weten, in grote lijnen, dat Red Bull niet afhankelijk is van Newey voor succes en dat personen onder Newey verantwoordelijk zijn voor het huidige Red Bull-succes. In totaal heeft Newey sinds 2006 een bijdrage geleverd aan zes constructeurstitels en zeven rijderstitels.

Nieuw avontuur Newey

Er komt in het eerste kwartaal van 2025 echter een einde aan Newey's Red Bull-tijd en mogelijk staat Newey's nieuwe avontuur dan al voor hem klaar. La Gazzetta dello Sport weet namelijk te melden dat Ferrari-teambaas Vasseur niet met de rest van het team naar Miami is gevlogen.

In plaats daarvan is Vasseur afgereisd naar Londen om het met Newey te hebben over een baan bij Ferrari. In het Red Bull-persbericht liet Newey optekenen dat hij denkt dat het "tijd is voor nieuwe uitdagingen".

Masterplan Ferrari?

Mocht Newey inderdaad tekenen bij Ferrari, dan kan hij al in 2026 aan de slag bij het team. Er is namelijk geen gardening leave afgesproken tussen Newey en Red Bull, zo weet De Telegraaf-journalist Erik van Haren te melden.

Mocht het Ferrari lukken om Lewis Hamilton én Newey te strikken, dan lonkt er een mooie toekomst voor de Italiaanse formatie. Hamilton heeft immers zeven wereldtitels achter zijn naam staan en Newey is in zijn gehele Formule 1-loopbaan betrokken geweest bij 25 wereldtitels.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties