F1 Nieuws

Manager Adrian Newey doet bizarre onthulling: 'Christian Horner noemde mij een...'

Manager Adrian Newey doet bizarre onthulling: 'Christian Horner noemde mij een...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Manager Adrian Newey doet bizarre onthulling: 'Christian Horner noemde mij een...'

Manager Adrian Newey doet bizarre onthulling: 'Christian Horner noemde mij een...'
Red Bull Content Pool

Eddie Jordan, voormalig teameigenaar in de Formule 1, werd een aantal weken geleden ook bekend om een hele andere reden. De Ier bleek namelijk de manager van Adrian Newey te zijn, nadat duidelijk werd dat Newey had besloten om Red Bull Racing te verlaten. In de Formula for Success Podcast, welke Jordan samen met David Coulthard maakt, geeft Jordan uitleg hoe de 'exit-gesprekken' met Christian Horner verliepen.

Uit het niets kwam het nieuws naar buiten dat Adrian Newey zat te denken aan een vertrek bij Red Bull Racing. Een aantal uur later kwam het bericht vanuit meerdere journalisten naar buiten dat de Brit voor zichzelf had besloten dat hij 100% weg zou gaan, waarna er een aantal dagen geen nieuws te melden was. Pas op woensdag 1 mei kwam het officiële persbericht vanuit Red Bull, waarin ze duidelijk maakten dat Newey aan het begin van 2025 weg zou gaan bij het Oostenrijkse team.

Tijdens dat hele circus werd er nog een andere onthulling gedaan: Adrian Newey bleek geadviseerd en gemanaged te worden door Eddie Jordan, iets wat voor iedereen een groot geheim was. Jordan heeft de gesprekken met Christian Horner gevoerd over het vertrek van Newey bij Red Bull Racing. In zijn podcast laat Jordan weten hoe die gesprekken met de Red Bull Racing-CEO verliepen.

Horner noemt Jordan een 'sluipmoordenaar'

Het blijkt dat Horner niet helemaal eerlijk is geweest over het vertrek van Newey. Volgens de Brit was de topontwerper al meer dan een jaar aan het overwegen om te stoppen, maar uit de woorden van Jordan blijkt dat dat niet helemaal klopt. Horner was namelijk flabbergasted door het bericht van Jordan, dat Newey ermee zou gaan kappen.

"Weet je hoe Christian [Horner] mij noemde? Weet je hoe ik door hem genoemd werd toen hij erachter kwam [dat Newey weg zou gaan, red.]? Ten eerste lag zijn kaak op zijn schoenen en toen riep hij tegen mij: 'Ah, EJ [bijnaam Eddie Jordan, red.], je bent een fucking sluipmoordenaar'. Ik weet niet precies wat een sluipmoordenaar betekent, maar misschien kan jij daar wat meer over vertellen?" vroeg Jordan aan co-host David Coulthard.

Coulthard, die zelf nog altijd onder contract staat bij Red Bull Racing, reageert koeltjes op het verhaal van Jordan. De Schot laat in een korte reactie alleen weten dat niemand aan had zien komen dat de voormalig teameigenaar de manager van Adrian Newey was.

"Je bent denk ik liever een sluipmoordenaar dan een moordenaar die iedereen aan hoort komen. Niemand zag dit aankomen. Niemand wist dat jij de manager van Adrian was", aldus DC.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties