F1 Nieuws

Button schetst probleemsituatie voor Red Bull: 'Dan zijn ze het op drie na beste team'

Button schetst probleemsituatie voor Red Bull: 'Dan zijn ze het op drie na beste team'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Button schetst probleemsituatie voor Red Bull: 'Dan zijn ze het op drie na beste team'

Button schetst probleemsituatie voor Red Bull: 'Dan zijn ze het op drie na beste team'
Red Bull Content Pool

Het is voor Red Bull Racing noodzaak dat Sergio Pérez zijn vorm van aan het begin van het seizoen terugvindt. De Mexicaan is al maanden aan het worstelen met zijn vorm en de achterstand op teamgenoot Max Verstappen wordt alsmaar groter.

Inmiddels staat Pérez al 226 punten achter op Verstappen in het kampioenschap, bijna evenveel punten als Checo in totaal heeft gescoord heeft in 2023. Het geeft aan hoe groot het kwaliteitsverschil is binnen Red Bull en dat gaat volgens Jenson Button en Martin Brundle een groot probleem zijn voor volgend seizoen.

Aan het begin van dit jaar kon Red Bull een grote voorsprong opbouwen in het kampioenschap voor constructeurs, omdat de RB19 dominant was en de andere teams constant met elkaar in gevecht waren, maar in 2024 zal dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval zijn. McLaren en Mercedes zijn nu al zó dichtbij gekomen, dat er wordt verwacht dat ze volgend jaar kunnen vechten met Red Bull.

Het Oostenrijkse team kan zich dan niet veroorloven dat Pérez wederom in het middenveld rondrijdt. Op die manier zal de titel namelijk niet naar Milton Keynes gehaald worden en dat levert uiteindelijk de vele miljoenen in prijzengeld op.

Pérez moet vorm hervinden

Volgens Martin Brundle moet Sergio Pérez dan ook haastig zijn vorm gaan hervinden, omdat Red Bull op korte termijn moet gaan beslissen over het tweede stoeltje voor 2024. Als Pérez niet snel beter wordt, kan hij wel eens ontslagen worden, denkt Brundle.

"Red Bull kan het zich niet veroorloven om een passagier mee te nemen naar volgend jaar, want de andere teams komen steeds dichterbij. Ze willen precies hetzelfde als wat Sergio wil en dat is dat hij zijn vorm terugvindt. Ik denk dat we allemaal willen dat Sergio weer in vorm komt. Ik denk dat als hij dat niet doet in deze laatste vijf races, Red Bull een beslissing moet nemen voor volgend jaar", begint de Brit bij Sky F1.

"Als hij niet kan laten zien dat hij zijn vorm terug heeft, wat zou jij dan doen als je een Formule 1 teambaas was? Ga je dan gewoon 'Oh dat komt wel goed' zeggen?"

Verstappen maakt het verschil

Ook voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button denkt dat Red Bull snel een beslissing moet maken. Op dit moment lijkt er geen vuiltje aan de lucht, omdat Max Verstappen de kar trekt bij het team. Maar mocht de Nederlander wegvallen, heeft Red Bull een héél groot probleem. Met Sergio Pérez aan het roer is de Oostenrijkse renstal een stuk minder indrukwekkend.

"Als je Max buiten beschouwing laat, is Red Bull het op drie na beste team. En zo moet je het bekijken. Max maakt het verschil en er is zo'n groot verschil tussen hen [Max en Pérez]."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties