F1 Nieuws

Carlos Sainz baalt van 'geniepige' Lewis Hamilton

Carlos Sainz baalt van 'geniepige' Lewis Hamilton
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz baalt van 'geniepige' Lewis Hamilton

Carlos Sainz baalt van 'geniepige' Lewis Hamilton
Mercedes F1 Media

Net als tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, sneed Lewis Hamilton dit seizoen de chicane af na een inhaalactie. Waar hij vorig jaar Max Verstappen ontweek en daarmee veel tijd won, was dit keer Carlos Sainz de pineut. De Spanjaard ging Hamilton op een juiste manier voorbij, maar zag na de bocht dat hij er alsnog achter zat.

Het verschil met vorig jaar is dat Mercedes de Brit nu maande om de plaats terug te geven aan Sainz, waar hij dat vorig jaar niet hoefde te doen bij Verstappen. Maar Hamilton gaf de plek terug op een slim punt. Hij zorgde er namelijk voor dat Sainz hem aan het einde van sector drie in mocht halen, waarmee hij zichzelf op 'pole position' zette voor een inhaalactie in de volgende ronde.

Deze actie van Hamilton wordt hem niet in dank afgenomen door Sainz, zo blijkt na de race. De Ferrari-rijder laat aan o.a. RN365 weten dat hij baalde van de manier waarop de zevenvoudig wereldkampioen de plek teruggaf.

"Lewis sneed de chicane af. Hij liet mij later voorbij, maar deed dat op een geniepige manier om vervolgens DRS te krijgen en me opnieuw te passeren. En dat betekende dat ik veel van mijn banden moest gebruiken om hem terug in te kunnen halen. Uiteindelijk kostte me dat mijn banden en heel wat racetijd, wat me waarschijnlijk tot een tweestopper dwong. Die strategie was langzamer en ik kon daarom niet meevechten voor P2", aldus een teleurgestelde Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties