F1 Nieuws

Carlos Sainz voorspelt de race van Max Verstappen

Carlos Sainz voorspelt de race van Max Verstappen
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz voorspelt de race van Max Verstappen

Carlos Sainz voorspelt de race van Max Verstappen
Ferrari F1 Media

Ferrari-coureur Carlos Sainz zal om 21:30 uur Nederlandse tijd als derde van start gaan in de Grand Prix van Miami. Sainz geeft aan blij te zijn met zijn derde startpositie, maar geeft ook aan dat hij niet verwacht dat hij deze positie vast kan houden tijdens de race.

Na afloop van de kwalificatie werd er vooral gesproken over de crash van Charles Leclerc die ervoor zorgde dat Sergio Pérez was verzekerd van een pole position en dat Max Verstappen de race vanaf P9 moest aanvangen. Toch werd niet alleen Verstappen de dupe van de crash van Leclerc. Ook Sainz was namelijk bezig aan een tijdsverbetering voordat hij noodgedwongen moest afhaken door de crash van zijn Ferrari-teamgenoot.

Interessante start

Sainz hoopt dat de race zelf iets minder rumoerig zal verlopen dan de kwalificatie. Toch denkt de Spanjaard dat er ook in de race de nodige brokken zullen worden gemaakt door zijn medecoureurs. "Ik denk dat de start erg interessant wordt hier, dat was afgelopen jaar namelijk ook al zo. Er is een groot verschil met de binnen- en buitenbocht in de eerste bocht", zo begint Sainz na afloop van de kwalificatie.

Naast het feit dat de eerste bocht altijd voor spektakel zorgt, denkt Sainz dat hij ook last gaat krijgen van Haas-coureur Kevin Magnussen. De Deen start namelijk vanaf P4, één plek achter Sainz. "Kevin is een gekke coureur, maar hij kan goede dingen voor elkaar krijgen als alles meezit."

Inhaalrace Verstappen

Gevraagd naar de kansen van Verstappen geeft Sainz aan dat zijn oud-teamgenoot hoogstwaarschijnlijk al snel langszij zal komen in de race. "Max komt vanaf P9 en zal ons zeker weten snel voorbij steken. Dat is in ieder geval wat er normaal gesproken zou moeten gebeuren. Tijdens de eerdere races was het verschil tussen ons namelijk zes tot acht tienden", aldus Sainz.

De Grand Prix van Miami gaat vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd van start.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties