F1 Nieuws

Max Verstappen trekt boetekleed aan na mislukte kwalificatie in Miami

Max Verstappen trekt boetekleed aan na mislukte kwalificatie in Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen trekt boetekleed aan na mislukte kwalificatie in Miami

Max Verstappen trekt boetekleed aan na mislukte kwalificatie in Miami
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal later vandaag vanaf de negende stek beginnen aan de Grand Prix van Miami. Dat is een flinke domper voor de Nederlander, aangezien hij het hele weekend sneller was dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, die vanaf pole position aan de wedstrijd in Miami Gardens begint.

Verstappen baalt dan ook als een stekker van zijn fout in zijn eerste run in Q3. "Ik maakte zelf die fout omdat ik op de limiet reed", begint de Nederlander tegenover Verstappen.com. "Daarna moest ik mijn ronde afbreken. Het is dan extra zuur als je een rode vlag krijgt, maar dat kan natuurlijk gebeuren als je op een stratencircuit rijdt. Het hele weekend verliep goed en ik begin nu vanaf de negende plek. Hier willen we niet zijn en moeten we ook zeker niet zijn. Ik ben daarom boos op mezelf."

Oorzaak van de fout

Die boosheid is logisch, aangezien Verstappen weet waarom hij zijn eerste vliegende ronde vroegtijdig moest afbreken. "Ik had een klein moment bij het uitkomen van bocht vijf. Dat maakte op zichzelf niets uit, maar ik kwam daardoor te wijd uit aan de buitenkant van bocht zeven en acht. Er ligt daar heel erg weinig grip, dus toen reed ik zo van het circuit af."

Toen Leclerc zijn SF23 in de bandenstapels zette, stond er nog meer dan anderhalve minuut op de klok. Waarom heeft de Formule 1-organisatie de sessie dan niet opnieuw hervat? Dat komt omdat coureurs niet genoeg tijd zouden hebben gehad om aan een nieuwe ronde te beginnen. Het hervatten van de sessie had daarom geen zin.

Jeddah 2.0

Door zijn fout in Q3 en de crash van Leclerc start Verstappen vanavond vanaf de negende stek. Om bij te blijven in het kampioenschap moet Verstappen zorgen dat hij snel naar voren komt. De Nederlander denkt dat het wel goed zit qua racesnelheid.

"Onze snelheid is goed, maar het is gewoon niet zoals het had moeten zijn. Ik heb het mezelf erg lastig gemaakt. Enorm balen, maar ik ga minimaal voor P2", aldus Verstappen. Ook in Jeddah moest Verstappen van ver komen. In die race kwam de Limburger uiteindelijk als tweede over de streep.

De GP van Miami gaat vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd van start.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties